Революция на демокрацията. Реална утопия

Автор: Йоханес Хайнрихс

Коментари: 0

Издател Стено
Брой страници 448
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 470 грама
Размери 21x14
ISBN 9544491791
Баркод 9544491791
Категории Философия, Хуманитарни науки, Книги

Обществото дреме върху лаврите от победите над монарси и диктатори, отъждествява демокрацията с капиталистическото потребителско общество, потъва в сладкия сън на постиженията на демократичните системи до следващото ужасно пробуждане от скуката.
Йоханес Хайнрихс

Йоханес Хайнрихс е най-добрият познавач на съвременната социална философия. Чувства отговорност за бъдещето на нашата република и представя отлично обоснован проект за истински човешки живот във всички държави по света.
Йоханес Хайнрихс е движен от разбирането, че партийната държава не би могла да бъде отговор на големия въпрос на просвещението и на самото човечество за постигане на добър живот за всички. Неговият проект диференцира много сериозно нещата, но пък дава на демокрацията първия истински шанс.
Учението му за демокрацията е колкото фундаментално, толкова и разтърсващо и необходимо. Фундаментално, защото се гради върху елементарна антропология, а именно върху социалната рефлексионна теория, която цени човека като човек сред другите човеци. Разтърсващо, защото оспорва идеологията на партийната държава. Необходимо, защото свободата на човечеството е мечта на просвещението и цел на всяка политика.
Произведението на Хайнрихс представлява съществен принос към политическата философия и към теорията на демокрацията. Ще се опитам да подпомогна успеха на неговата революция.
Проф.д.ю.н. Карл Албрехт Шархтшнайдер

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]