Издател | Хомо Футурус |
Брой страници | 128 |
Година на издаване | 2017 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 174 грама |
Размери | 14x20 |
ISBN | 9786192230128 |
Баркод | 9786192230128 |
Категории | Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги |
Киноата, позната и отглеждана стотици години от инките в Южна Америка, в Андите, е наречена "майката на зърнените храни", въпреки че според специалистите не принадлежи към тези култури, а е по-близо до семейството на цвеклото, спанака и други подобни.
Според древните хроники инките се отнасяли с такъв респект към растението, защото го смятали за божествено, за уникална храна, която укрепвала здравето и дарявала човека с дълголетие.
Забравена за дълги години поради бедствия и болести в Южна Америка, през 60-те години на миналия век киноата отново се възражда, след като учените проявяват интерес и започват да проучват наследството на инките. Хората откривали изумителни факти за изключителните й хранителни качества и започват да я отглеждат не само в тази част на света, но и в много други страни.
Киноата е оценена като изключително здравословен продукт не само на планетата, но и от НАСА - като продукт за дългосрочни космически експедиции.
Ключови думи: Готвим у дома
Все още няма мнения за тази книга.
Напиши коментарЩе бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]