Психосинтеза

Автор: Роберто Асаджоли

Коментари: 1

Издател Изток-Запад
Преводач Сава Славчев
Брой страници 168
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 213 грама
Размери 14x22
ISBN 9786190101130
Баркод 9786190101130
Категории Психология. Видове, Психология, Хуманитарни науки, Книги

От научна гледна точка психосинтезът се развива като психология, която включва не само осъзнаваното от личността, но и аспектите на несъзнаваното, като стига както до дълбочина (долно несъзнавано), така и до височина (свръхсъзнанието и духовния Аз). Психосинтезът е движение на мисълта и практиката, което се прилага от различни научни институти, фондации и др. както в Европа, така и в САЩ и Индия. Настоящата книга не си поставя за цел да разглежда всичките широки полета на психосинтеза. Тя не е техническа и е предназначена не само за лекари или психолози, но и за всички онези, които се интересуват от въпросите на психологията и възпитанието в хуманистичния смисъл на думата. В предложената книга се разглеждат подробно (ориентирани практически към духовното) основните жизнени или екзистенциални процеси, които касаят човешкото същество: какво е или кой е човекът; съзнавано и несъзнавано; психология на жената; сексуалност и любов; психически конфликти; агресия; латентен потенциал на човешката душа и възраждането му. Изложението е разговорно, понякога полемично, но не дидактическо или индоктриниращо. Някои от споменатите теми, а и незасегнатите тук, са развити по-детайлно на други места, затова приканваме желаещите да задълбочат познанията си, като се обърнат към останалите текстове на Роберто Асаджоли.

Ключови думи: 4 април - Ден на психолога

от Стелиян Славов / дата: 15 окт 2017

Роберто Асаджоли - учен, който редукционистичната (материалистична) наука не може да разбере и до ден днешен. Хуманист с богато сърце и широк замах на интелекта.
Препоръчвам книгата на всички, които не се примиряват със статуквото познание (вкл. и псевдо "ню ейдж" теченията), на онези които носят любов към човека и големите въпроси от живота ни.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]