Смисълът в живота

Автор: Мартин Ралчевски

Коментари: 6

Издател Еделвайс
Брой страници 296
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 346 грама
Размери 14x21
ISBN 9786197186109
Баркод 9786197186109
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

„Съкрушен от загубата на своята любима, Николай е изправен пред въпросът за смисъла. Той предприема необичайно пътешествие в южните Родопи, надявайки се по този начин да намери себе си. Животът обаче му поднася неочакван обрат. Неговата съдба е да пробуди и спаси цял един народ!
Книга лекарство! Бърка ти в душата и я преобръща, оставяйки малко драскотини и много любов. Такава чиста и неподправена любов може да се даде на човек единствено свише. Затова докосне ли те веднъж – отнасяш я със себе си завинаги!“

Ани Костова, БНР “Хоризонт”„Първата мисъл, която се утвърди в мен, след като прочетох книгата, бе, че по нея задължително трябва да се направи филм! И това ще се случи! Но не само, защото е жива и смислена и е изградена върху реални събития. А заради едно обикновено, човешко, но най-истинско нещо, което се нарича вяра и родова памет и което заслужава да живее! Ще призная, че известно време се чудех каква всъщност е тази книга – красив трагичен роман или задълбочено богословско съчинение. Мисля, че няма да сбъркам, ако кажа, че е и двете. Колебаех се също кой би бил по-правилният предлог в заглавието – „в“ или „на“? Защото от тази малка смяна е възможно да се промени концепцията на цялото. Според мен, ако Ралчевски бе избрал да използва „на“, щеше да избяга от главната цел. „Смисълът на живота“ звучи философски, но и експонирано, защото сме се наслушали на подобни капитални фрази. А където има „в“, ни се подсказва, че трябва да се влезе в нещото, да го осмислиш, анализираш и чак тогава да започнеш да го живееш. Сигурен съм, че този стойностен роман ще запали в повечето от вас трепет към Бога и ще ви утеши по начин, който е надрационален! Защото вярата и любовта на главните персонажи, Николай и отец Павел, към Христос и България въздействат трайно и дълбоко. Затова уверено ще кажа, че ти, скъпи читателю, ще намериш тук скритото ключе към безценната ти душа, в която е възможно да откриеш освен изпепеляваща любов, за която не си подозирал, така и отговора на най-значимия въпрос – смисъла в живота!“

Атанас Филков

от Десислава / дата: 31 мар 2021

Затваряш последната страница от "Смисълът в живота" и ти се иска да не беше свършила... И усещаш душата си като напоена с благодатен дъжд поляна, прегоряла от жегата на света...
Мартин има таланта да говори за сложни неща простичко, разбираемо и увлекателно. И това е голямата сила на книгите му! Благодаря ти, приятелю за всичко, което ми даряваш с всяка твоя книга!

от Янка / дата: 12 авг 2019

Книгата е прекрасна!
Бог да Ви Благослови!

от Екатерина / дата: 04 авг 2019

Чета и треперя! Поздравявам освен автора така и издателя за този уникален роман. Изисква се голяма смелост, че изобщо я има тази книга! Романът е за Родопите, а това касае всички!!!
Има риск обаче - реакция на мюсюлманската общност.
Но спешно трябва да се пратят много книги в Родопите! Ако свещениците там се хванат с това и книгата стигне до повече хора ще се постигне нещо голямо. А отец Саръев говори точно за това. Че планината си отива!! Че се ислямизира. Това е неговият роман! Но са нужни действия!

от Н. Х. / дата: 01 авг 2019

Описаните герои са много пълнокръвни и интересни. Ако това са реални хора е разбираемо, но ако са сборни и измислени образи е отлично предадено!

от Десислава / дата: 31 юли 2019

Благодаря ти, Марти! Книгата е като жива вода за всяка търсеща душа! Вярвам в успеха й, както вярвам и че Бог е с теб! Бъди здрав и пиши, пиши, пиши... Това е смисълът на твоя живот!

от Ани / дата: 29 юли 2019

Започнах я, но не се оставя лесно и я прочетох на един дъх! Невероятна е!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Мартин Ралчевски е роден в София през 1974 г. Той е богослов по образование и писател по призвание. Живее в Англия, но България и православието са първостепенни за него. Заради различния му поглед върху световните събития визитите му в родината предизвикват винаги журналистически и читателски интерес.

Книгите му са изключително автентични и емоционални. Сред тях се нареждат „Безкрайна нощ“, „Горски дух“, „Полубогиня“, „30 паунда“, „Измама“ и „Емигрант“. Някои от тях са преведени на английски и немски език.

„Антихрист“ е седмата книга на Мартин Ралчевски.