Прекрасният живот на Артър Лес

Автор: Андрю Шон Гриър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Колибри
Преводач Паулина Мичева
Брой страници 272
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 268 грама
Размери 13x20
ISBN 9786190204459
Баркод 9786190204459
Категории Хумористична проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Кой казва, че не можеш да избягаш от проблемите си?

Ти си провален писател на прага на петдесетте. Поканен си на сватба, на която по никакъв начин не можеш да отидеш. На бюрото ти има купчина покани за абсурдни литературни събития из целия свят.

Как ще се измъкнеш от ситуацията?

Ще приемеш всички предложения.

Какво би могло да се обърка? Артър Лес почти ще се влюби в Париж, почти ще умре в Берлин, едва ще успее да избяга от пясъчна буря в Сахара, случайно ще постъпи в християнски ритрийт център в Южна Индия, на пустинен остров в Арабско море ще се озове лице в лице с последния човек, когото би искал да срещне на този свят, а в Япония ще му се наложи да яде много, много боб, див пелин и морска лястовица. По някое време сред тези пътувания ще стане на петдесет години.

И сред всичко това, някъде там, е първата му любов. А ето я и последната.

Защото въпреки всички тези злополуки, погрешни стъпки, недоразумения и провали, „Прекрасният живот на Артър Лес“ е най-вече любовна история.

Искряща сатира на пътуващия по света американец, пътешествие във времето и в човешките сърца, горчиво-сладка романтика на изгубените възможности.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Един слуга отишъл на пазара в Багдад и видял, че Смъртта го следи с поглед. Уплашил се човекът, върнал се и помолил господаря си да му даде бърз кон, за да избяга от Смъртта в Самара. Господарят бил много привързан към слугата си и изпълнил молбата му. Но и отишъл на пазара да намери Смъртта и да й се скара защо така е уплашила верния му слуга. „Не го плашех – казала Смъртта, - просто се учудих какво прави на пазара в Багдад, като знам, че довечера имам среща с него в Самара“.

Тази притча е разказана в „Прекрасният живот на Артър Лес“. Разказана е буквално на една от страниците и метафорично с цялата книга. Главният герой Артър Лес пътува из целия свят и навсякъде, където отива, той вече е пристигнал, защото там намира себе си. Артър Лес е не много успешен писател, скоро ще навърши петдесет и има зад гърба си една незараснала рана от любов към мъж, на когото му предстои да се омъжи. Тръгва по света да намери себе си или да изгуби себе си – все едно. Бяга от любовта си, от юбилея си, от сватбата на любимия. Но и те бягат заедно с него – в Мексико, в Италия, в Берлин, в Рим, в Индия, в Япония. Човек не може да избяга от себе си. И по-важното – от любовта си. Тя те чака в Самара, където така или иначе ще пристигнеш като крайна точка в бягството си. Това ни казва тази чудесно написана и също толкова чудесно преведена история, която би могла да бъде историята на всеки от нас.

Веселина Седларска, приятел на Хеликон Сливен