Доктрината "Тръмп" срещу неолибералния глобализъм

Автор: Борислав Цеков
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Издателство Маркет Пул
Брой страници 208
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 147 грама
Размери 13x20
ISBN 9786199118818
Баркод 9786199118818
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Борислав Цеков е юрист, доктор по конституционно право и университетски преподавател. Завършил е Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирал в областта на правото и политическите науки в Харвардския университет – Колеж по държавно управление „Джон Ф. Кенеди“ и в други университети в САЩ, Япония, Южна Африка. Бил е съветник в правния отдел на Народното събрание (1996-2001), народен представител в 39-то НС (2001-2005), главен секретар на омбудсмана (2005-2010). През 2009 г. основава Института за модерна политика, който е удостоен с Втора награда „Аналитичен център на Европа за 2012 г.“, присъдена от британското издание Prospect Magazine. Бил е президент за България на Световната асоциация на юристите (1999-2015). От 2016 г. е член на Консултативния съвет по конституционни въпроси при омбудсмана. От 2017 г. - член на Правния съвет на президента на Република България.

Автор е на научни публикации по проблеми на конституционното право, както и на многобройни анализи по обществено-политически и законодателни теми в периодичния печат. Автор е на научната студия „Антиеврейското законодателство в Европа и България: правно-исторически и сравнителни аспекти“. През 2011 г. е публикувана неговата книга „Ню Йорк – олтарът на модерния свят“, определяна в „Литературен вестник“ като „най-изчерпателната история на Ню Йорк, достъпна на български език, и същевременно едно от най-дълбоко протите със страст към Града и Градското проучвания поне през последните 20 години“. През 2017 г. издава книгата „Доктрината „Тръмп“, която анализира изборния успех на новия американски президент.

от Йордан Данчев / дата: 16 сеп 2020

Много сериозна книга, която дава поле за размисъл. Стилът, информираността, богатата фактологична база и аналитични обобщения, направени от автора заслужават много висока оценка. Ако ми я бяха дали без да се вижда, че авторът е българин, щях да помисля, че това е някои от големите американски анализатори. Д-р Цеков заслужава поздравления!

от Антон Димитров / дата: 29 юни 2019

Подходих скептично към тази книга, но бях опроверган. Изненадващо дълбок анализ и систематизиране на процесите в света. Много интересна фактология е събрана и доста респектиращи научни обобщения са направени по темата либерализъм-неолиберализъм. Анализът на американската политика е на-добрато, което съм чел от български автор.

от Доротея Йосифова / дата: 25 юни 2019

Много интересен анализ!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]