Без кариес - невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве

Автор: Д-р Радосвета Симеонова

Коментари: 0

Издател Кибеа
Брой страници 212
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 293 грама
Размери 13x20
ISBN 9789544748371
Баркод 9789544748371
Категории Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

Над 98% от човечеството има кариес или някаква форма на дентално заболяване! Стряскаща цифра предвид всички грижи, които ние, модерните хора, полагаме за зъбите си с все по-иновативни средства. Съвсем естествено е да се запитаме къде грешим, дали медицината ?и ние самите можем да се справим с този проблем, който, ?за съжаление, засяга все повече деца, и то от най-ранна възраст.

В своята книга „Без кариес: Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве“ д-р Радосвета Симеонова представя цялостна, ясна и разбираема картина на проблема, като отправна точка е убеждението, че заболяванията в устата не са проблем само на устата, а сигнал, че тялото е в дистрес и не може да поддържа баланса си поради някакви липси или прекомерно излагане на негативни фактори.

Тръгвайки от далечното минало, когато хората са имали здрави и силни зъби, през зараждането на денталната медицина и обособяването є като самостоятелен дял от медицината и достигайки до широко използваните в наши дни методи за лечение на зъбите, д-р Симеонова отвежда читателя към корените на проблема. Тя продължава ?с обстоен преглед на устройството на зъбите и процесите, ?с които те са неразривно свързани с функционирането на цялото тяло. Изключителен интерес представляват цитираните ?от нея знакови проучвания на д-р Уестън Прайс и лейди Мей Мелънби, ?бележещи повратна точка в осъзнаването на причините ?за епидемията от кариес в цивилизования свят.

Очертала голямата и сложна картина, д-р Симеонова дава професионални съвети за естествена профилактика на зъбите ?и тяхната реминерализация, основани на задълбоченото осъзнаване ?и разбиране на множеството замесени в тези процеси фактори: ?хранителният режим, ролята на бактериите и епигенетичното послание на храната, разнообразните средства за зъбна хигиена, стресът и начините за справянето с него, и най-вече – какво ни казват нашите зъби и как да се научим да ги разбираме. Убеден поддръжник ?на интегративния подход в зъболечението, д-р Симеонова ?предлага ценни насоки как да тълкуваме сигналите на своето тяло ?и да правим най-доброто за него. Защото е време да направим ?своя избор колко здрави искаме да бъдем ние и децата ни.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]