Богомилството. Неговият манихейски произход и връзката му с Орфей

Автор: Март Атанасов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Даскалов-Ст.Загора
Брой страници 88
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 136 грама
Размери 14x21
ISBN 9789544950934
Баркод 9789544950934
Категории Секти, ордени, учения, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Март Атанасов е изследовател в областта на древното изкуство, масонството и Антроиосо-фията. Автор е на книгите "Тракийските стенописи от Казанлък", "Рокфелер център в Ню Йорк и тайните жестове на масонството" 1 н 2 част, и "Земният лик на Бога".
Приведените в тази книга сведения от д-р Рудолф Щайнер, както и тези от Античността и Средновековието, показват, че богомилатото е форма на манихейството, която представлява метаморфоза на определена, предисторическа тракийска орфическа традиция. Тя стои в началото на европейското логическо лтслене. С нея, основаното през III в. от Манес манихейство, се свързва при стъпването си в Тракия, което става през V-VI в., или в областите, които, както казва д-р Щайнер, „по-късно бяха наречени с името България." Оттук произлиза и разгледаният от него факт, че „хората в Европа през по-къс-ните векове, които особено силно развиха такова душевно настроение, бяха наричани „българи "."

От сведения като тези, става ясно, също така, че богомилството има връзка, а и неговата поява съвпада с тази на Светия Граал, на историческата сцена през IX - X в., чийто носител Парсифал е прероденият, по думите на д-р Щайнер, Манес. Тази посока на развитие на лшнихейската и грааловата същност на боголшлството е изследвана, както и влиянията й върху европейската култура!

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]