Родноезиковото обучение в началния етап на основната образователна степен

Автор: Нели Иванова

Коментари: 0

Издател БГ Учебник Прес
Брой страници 200
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 287 грама
Размери 15x21
ISBN 9786191870752
Баркод 9786191870752
Категории Методика и педагогика, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

В книгата се изясняват проблеми, свързани с:

отличителните черти на съвременното обучение по български език в началния етап на основната образователна степен
спецификата на изучаваните в 1. – 4. клас езикови понятия
интерпретацията на учебното съдържание в различните видове уроци по български език
методите, похватите и формите в родноезиковото обучение за постигане на очакваните резултати, регламентирани от учебните програми по български език и литература за 1. – 4. клас
формирането на комуникативна, езикова, социолингвистична и социокултурна компетентност у учениците чрез родноезиковото обучение.

Книгата е предназначена за начални учители, директори на училища, студенти от педагогическите специалности, специализанти, докторанти, експерти по начално образование, педагози, методици и научни изследователи, както и за всички, които се интересуват от проблемите на обучението по Български език и Литература в началния етап на основната образователна степен.

? ? ?


Проф. дпн Нели Иванова е преподавател във Факултета по педагогика при СУ „Св. Климент Охридски“ по методика на обучението по български език и литература в началния етап на основната образователна степен. Автор на научни публикации, посветени на езиковото и литературното обучение в 1. – 4. клас. Ръководител на научноизследователски проекти. Обучител в квалификационни форми за начални учители. Научен ръководител на успешно защитили докторанти.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Доц. д-р Нели Иванова е преподавател в СУ "Св. Кл. Охридски" от 1986 г. До 2000 г. преподава в ДИУУ и се занимава с проблемите на следдипломната квалификация на началните учители. От 2000 г. е преподавател във ФП, катедра "Дидактика", по методика на обучението по български език и литература в началния етап на образование.

Научните й изследвания са свързани с проблемите на възприемането и осмислянето на художествен текст на началния етап на образование, с методическия подход на учителя към изучаваната в урока по литература фолклорна или авторска литературна творба.