Анатомия на човешката деструктивност

Автор: Ерих Фром

Коментари: 0

Издател Захарий-Стоянов
Брой страници 576
Година на издаване 2003
Корици твърди
Език български
Тегло 800 грама
Размери 0x0
ISBN 954739312X
Баркод 954739312X
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

“Настоящото изследване е първият том на цялостен труд върху теорията на психоанализа. Аз започнах с изследване на агресията и деструктивността не само защото представляват един от фундаменталните теоретични проблеми на психоанализа. Вълната от деструктивност, която залива света, й придава практическо значение в най-висока степен.”
Ерих Фром

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Впечатляващо по своя размах изследване на Ерих Фром насочено както към общата теория на психоанализата и развитието на различни аналитични подходи, така и придружено с конкретни „частни случаи” (включително чрез интерпретация на биографии на известни исторически личности) на видовете агресия – „оправдана”, „злостна” (тук се привежда Йосиф Сталин като „случай на несексуален садизъм” или обстойно Хитлер като „клиничен случай на некрофилия”). Интересно четиво написано увлекателно и разбираемо.

Димо Георгиев - Хеликон, Шумен

Erich Fromm 1900-1980. US психоаналитик и социален философ от германски произход, който през 1933 се изселва в САЩ, за да избяга от нацизма. Фром подчертава ролята на културата във формирането на личността - възглед, който го отличава от традиционната психоанализа. Автор е на Бягство от свободата 1941, Психоанализа и религия 1950, Здравото общество 1955 Изкуството да обичаш 1956.