Боян Мага - синът на Симеон

Автор: Павлина Павлова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 7

Издател Захарий Стоянов
Брой страници 544
Година на издаване 2019
Корици твърди
Език български
Тегло 975 грама
Размери 17x24
ISBN 9789540913902
Баркод 9789540913902
Категории Исторически романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Боян Мага - княз Вениамин - е брат на цар Петър Велики, на св. Иван Рилски и син на цар Симеон Велики.
Обучен от Великия Посветен Вотан в Египет, овладял тайните на менталната трансмутация, на новостите в медицината, на цялото знание, до което са имали достъп само Велики Адепти, архиепископ Ба-Ян Мага достига до последната степен на посвещение, когато човек е в състояние да пробуди Божественото начало в себе си, след като е овладял своя ум и пречистил сърцето си.
Той е създателят на богомилството, изиграло огромна роля за Реформацията и Възраждането на цяла Европа, защото пораждат Хусизма и подготвят Ренесанса. Всъщност лозунгът, издигнат от Великата Френска революция "Свобода, равенство, братство", е прокламиран за първи път от Боян Мага и неговите последователи, като е премахната последната му част - "Свобода, равенство, братство чрез Христовата Любов!"
Достойнството на романа е и показването на нашата истинска история в светлината на артефактите, които излизат през последните 30 и повече години, но за които историците ни мълчат.

Ключови думи: ТОП 50 БГ художествена 1.01.-30.06.2020, ТОП 61 Българска художествена литература 2020

от Павлина Павлова / дата: 07 сеп 2020

До Тодор Тодоров - Къде видяхте "фентъзи"? - на корицата съвсем ясно е написано "исторически роман". И преди да коментирате, прочетете! Така само се излагате!

от Тодор Тодоров / дата: 11 юли 2020

Е поздрави за труда и за темата, но Канартикина Баян на дали има нужда от фентъзи романи.

от Славка Славова / дата: 11 мар 2020

Господин Кисьов, на хора, чието сиво вещество се състои само от три-четири клетки, това е присъща първосигнална реакция. Как е възможно да прочетеш книга като „Боян Мага – синът на Симеон" и след това да напишеш толкова грозен коментар, че книгата била „пълна с измислици" /някой си Александър Димитров???/. Всъщност книгата прелива от документи, умело вплетени в сюжета, за да не отегчават читателя. И ако във вените ти има дори капка българска кръв, не може да останеш равнодушен към написаното – аз изпитах гордост, че съм потомка на такива славни мъже! Поздравления за авторката Павлина Павлова!

от Николай Кисьов / дата: 05 мар 2020

Драги Александър Димитров!!! В кое време живеете!!! Това коуето пише в официалната история и се преповтаря от години е пълна фалшификация на историята на древните Българи... А тя е фалшифицирана, обсебвана, присвоявана, крадена, укривана и унищожавана от империите - първо от така наречените древни гърци, после от Византия, Рим, Ватикана, Русия, СССР, Великобритания и т.н. Вече има толкова много нови данни и артефакти за древния произход на Богоизбраните Българи, че очаквам в скоро време "бомбата" да избухне... И всичко тайно "Да стане явно!", както и писано в писанията... Особено като започнат да излизат материалите от тайните имперски архиви... А това неминуемо ще стане... и учебниците ще бъдат пренаписани... И преди да пишете такива неща поне се поинтересувайте малко... Просто напишете на чичо Гугъл "древните българи" и ще научите все нещо, което поне няма да ви позволи да се държите така оскърбително с една ДАМА, каквато е авторката на тази книга и на много други подобни... Тя е само една сред множеството хора, които се интересуват и проучват нашата древна история, благодарение на които тя започна да излиза от забвението!!! Браво павлина Павлова! Благодаря! Поклон!!!

от Моника Петрова / дата: 10 фев 2020

Изключително четиво - правдиво в светлината на новите артефакти за нашето минало като автохонно население тук, на Балканския полуостров. Научих толкова много за богомилите, за царете Борис-Михаил, Симеон, Петър, за св. Иван Рилски, и още много исторически образи. Благодаря, беше удоволствие.

от Александър Димитров / дата: 02 яну 2020

Тази книга няма нищо общо с историята, не знам как се позволява издаването на такива книги пълни с измислици.

от Павлина Павлова / дата: 22 ное 2019

Аз съм авторът на тази книга, както и на още 63! Имам и други исторически романи - "Спартак, гладиаторът", "Петър Дънов - Спасителят", "Комитата от Дряновския манастир", романи за прехода - "Изгубени под звездите", "Разврат", "Съучастници в престъпление", криминални ""Убийства в Златната подкова", "Лунното куче", "Татуировките на смъртта", афоризми "Зад усмивките на думите", поезия... Обидно е да се поднася информация отпреди 25 години!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

ПАВЛИНА ПАВЛОВА е издала 63 книги (поезия и проза, за деца и за възрастни), повечето от които са част от фондовете на най-големите световни библиотеки – по информация от Националната библиотека "Св.Св. Кирил и Методий" ето някои от тях: Конгресната във Вашингтон, Публичните в Ню Йорк и Блумингтон, Националните в Париж, Лондон, Москва, Виена, Букурещ, Кишинев, Белград, Университетските в Станфорд, Сиатъл и Чикаго, Държавните в Москва, Киев, библиотеки в Прага, Скопие, Варшава и други.
Странно е умението й да съчетава написването на криминални разкази и романи с приказки и стихове за деца или на исторически романи с нежна любовна лирика, да не говорим за страстните й любовни писма в излязлата неотдавна книга "Късчета любов", книга-апотеоз за любовта. Но при нея се получава.
Носителка е на редица престижни национални и европейски награди като: националната литературна награда "проф. Димитър Димов" за цялостно белетристично творчество (2018 г.); националната награда "Калина Малина" за цялостно творчество за деца (2013 г.); първа награда "Атанас Мандаджиев" от Българската секция на AIEP – към Международната асоциация на писателите-криминалисти и ДАС "Саламандър" за криминалния й роман "Убийства в Златната подкова" (2014 г.), а през 2016 г. е наградена за романа й "Лунното куче"; специалната награда за книга с епична поезия получава на първия Национален поетичен конкурс "Шипка-2015" за стихосбирката й "Вечна жажда"; печели няколко Европейски награди за поезия (1995-2000 г.), връчвани от Центъра за европейска култура "Алдо Моро" (Италия) под егидата на Съвета на Европа, Европейската асоциация на учителите и редица културни институции.
Удостоена е със "Златно перо" от СБЖ за приноса й към българската култура във връзка с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, 24 май 2009 г.
Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на българските журналисти, на Отворено писателско общество "Балкански Декамерон", на Академията на европейска култура "Орфеева лира" и на Асоциацията на писателите криминалисти "Саламандър".
Включена е в справочниците "Кой кой е в България?" (1998 г.) на ИК "Труд" и "Кой кой е?" на "IBC" Cambridge – Англия, в енциклопедиите "Бележити български жени" (2009 г.) и "Българска журналистическа енциклопедия" (2010 г.).
Отделни нейни стихотворения и разкази са превеждани на италиански, руски, френски, румънски, турски, украински, унгарски, арабски, английски, сръбски и др., като са включвани в антологии или публикувани в списания... Често гостува и на български вестници по света – в-к "България" в Чикаго, "Българският вестник" в Кипър, "Будилник" в Лондон, вестници в Русия, Украйна и др.
На английски език е преведен криминалният й роман "Лунното куче".