Човекът и неговите символи

Автор: Карл Густав Юнг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Леге Артис
Брой страници 360
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Тегло 278 грама
Размери 19x12
ISBN 954-9933-19-9
Баркод 954-9933-19-9
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

"Човекът и неговите символи" дължи съществуването си на един от собствените сънища на Юнг. Великият психолог сънува, че неговият труд се разбира от широката публика, а не само от психиатрите и затова се съгласява да напише и редактира тази забележителна книга. Тук Юнг разглежда богатия свят на несъзнаваното, чийто език според него са символите, постоянно разкриващи се в сънищата. Убеден, че сънищата предлагат практически съвет, изпратен от несъзнаваното до съзнавания Аз, Юнг прозира че себеразбирането води до един пълноценен и продуктивен живот. Така читателят ще получи нови откровения за себе си от тази проникновена книга, която илюстрира множество символи в историята на човечеството. Съавтори на Юнг в тази книга са четирима сътрудници, които той смята за най-подготвени да обяснят неговата работа. "Човекът и неговите символи" е единственият опит на световно известния психолог да обясни на обикновения читател своята теория за значението на символизма в сънища и изкуство и важността му за пълното разбиране на несъзнавания човешки дух. Завършена от Юнг и сътрудниците точно преди смъртта му, тази книга е адресирана към широката публика.

Ключови думи: 4 април - Ден на психолога, Карл Густав Юнг, Вълнуващо четене

от Веселин Цветанов / дата: 18 ное 2021

Тази книга промени виждането ми към света и като цяло начинът, по който чувствам и възприемам себе си. Отговорите на вътрешните ни конфликти са вътре в нас. Просто трябва да намерим начина, с който да стигнем до тях. За тази цел трябва да разберем как работи психиката ни, и че ние не сме само това, което мислим и чувстваме. В книгата е показано как е изградена психиката ни и какви са причините за разстройствата, които могат да я повредят. За жалост повечето хора виждат симптомите и ги лекуват с лекарства, но така не се намира източникът на проблема, а се подтискат симптомите, които излизат на повърхността. Психоанализата е методът, с който се стига до проблема, заровен дълбоко в страдащия. След като прочетох книгата, нещо в главата ми светна и определено ми помогна. Препоръчвам я за хора, които страдат от афективни разстройства и подобни психически нарушения!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Човекът и неговите символи” е последната книга, която приживе подготвя К. Г. Юнг. Тя трябвало на бъде послание до най-широк кръг читатели с проблематиката и механизмите на аналитичната психология, а привличането на група от съавтори, изтъкнати специалисти, допълнително е трябвало да улесни задачата. Проектът е невероятно успешен и до днес книгата си остава чудесна възможност за навлизане в техниките на дълбинната психология развита от Юнг.
Разделена на четири части, чрез четири отделни и същевременно обвързани есета, с полезни илюстрации, тя е увлекателна и богата като информация.

Димо Георгиев, Хеликон Шумен