Човекът и неговите символи

Автор: Карл Густав Юнг

Коментари: 0

Издател Леге-Артис
Брой страници 360
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Тегло 294 грама
Размери 19x12
ISBN 954-9933-19-9
Баркод 954-9933-19-9
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

"Човекът и неговите символи" дължи съществуването си на един от собствените сънища на Юнг. Великият психолог сънува, че неговият труд се разбира от широката публика, а не само от психиатрите и затова се съгласява да напише и редактира тази забележителна книга. Тук Юнг разглежда богатия свят на несъзнаваното, чийто език според него са символите, постоянно разкриващи се в сънищата. Убеден, че сънищата предлагат практически съвет, изпратен от несъзнаваното до съзнавания Аз, Юнг прозира че себеразбирането води до един пълноценен и продуктивен живот. Така читателят ще получи нови откровения за себе си от тази проникновена книга, която илюстрира множество символи в историята на човечеството. Съавтори на Юнг в тази книга са четирима сътрудници, които той смята за най-подготвени да обяснят неговата работа. "Човекът и неговите символи" е единственият опит на световно известния психолог да обясни на обикновения читател своята теория за значението на символизма в сънища и изкуство и важността му за пълното разбиране на несъзнавания човешки дух. Завършена от Юнг и сътрудниците точно преди смъртта му, тази книга е адресирана към широката публика.

Ключови думи: Карл Густав Юнг, Ден на психолога, Време за книга, Психологията в живота ни

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Човекът и неговите символи” е последната книга, която приживе подготвя К. Г. Юнг. Тя трябвало на бъде послание до най-широк кръг читатели с проблематиката и механизмите на аналитичната психология, а привличането на група от съавтори, изтъкнати специалисти, допълнително е трябвало да улесни задачата. Проектът е невероятно успешен и до днес книгата си остава чудесна възможност за навлизане в техниките на дълбинната психология развита от Юнг.
Разделена на четири части, чрез четири отделни и същевременно обвързани есета, с полезни илюстрации, тя е увлекателна и богата като информация.

Димо Георгиев, Хеликон Шумен