Как да помогна на света

Автор: Хелън Келър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Кибеа
Преводач Румяна Костадинова
Брой страници 120
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 157 грама
Размери 14x16
ISBN 9789544748661
Баркод 9789544748661
Категории Личностно развитие, Приложна психология, Книги

Животът на Хелън Келър се променя из основи, когато тя започва да чете на брайловата азбука творбите на Емануел Сведенборг. Наричайки го „един от най-достойните воини, които християнството някога е познавало“, тя казва: „Посланието на Сведенборг беше за мен най-силният подтик да преодолея моите ограничения“.

Хелън Келър е направила наистина много, за да помогне на света. Но винаги е усещала, че повече от всичко може да бъде полезна като споделя вдъхновението, което е получила от книгите на Сведенборг. „Само ако можех, – казва тя, – да предам на другите дори половината от стимулиращите мисли и благородни чувства, които се крият в работите на Сведенборг, аз щях да им помогна повече, отколкото бих могла по какъвто и да било друг начин. За мен ще бъде такава радост да съм инструментът, който ще доведе Сведенборг в този духовно сляп и глух свят.“

Есето „Как да помогна на света“ е опитът на Хелън да направи това. То е придружено от въведение от изследователя Рей Силвърман. Този поглед към духовният й живот носи вдъхновение на онези, които се учудват как тя могла да намери сила и смелост да преодолее своя недъг. Нейните трогателни думи са придружени от снимки и директни цитати от Емануел Сведенборг.

„От 16-годишната си възраст аз силно вярвам в доктрините, които Емануел Сведенборг даде на света. Неговата мисия беше да учи човека да слуша своя вътрешен глас, вместо външните мнения и спорове. След много години благоговейно изучаване на Библията, аз с благодарност се питам дали не съм задължена на Сведенборг повече, отколкото осъзнавам, за вярата, която превърна моя мрак в светлина. Дълбоко благодарна и задължена съм на Емануел Сведенборг за по-богатото интерпретиране на Библията, за по-дълбокото разбиране на Християнството и за безценното усещане на божието присъствие в света.“

Хелън Келър

ХЕЛЪН КЕЛЪР (1880–1968) била повалена от болест, която я оставила сляпа и глуха на едва 19-месечна възраст. Историята за това как нейната учителка Ан Съливан, е успяла да й помогне да се научи да общува, е вдъхнала кураж на милиони. Благодарение на усилията на Ан, Хелън бързо се научила да чете и пише, а по-късно станала първият сляп и глух човек, успешно завършил колежа „Радклиф“.

РЕЙ СИЛВЪРМАН служи като капелан в колежа „Брин Атин“, щата Пенсилвания. Той е редактор на книгата на Хелън Келър „Светлината в моя мрак“ и съавтор (със съпругата си Стар) на „Въздигане: Духовно развитие чрез Десетте Божии заповеди“. Силвърман получава докторска степен по английски език и образование от Мичиганския университет, както и магисърска степен от Академията на Теологическия факултет на колежа „Ню Чърч“.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]