Между два свята

Автор: Емилия Димитрова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател НОВЕ Пъблишинг
Брой страници 166
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 190 грама
Размери 13x20
ISBN 9786197555035
Баркод 9786197555035
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

„Между два свята“ е пленителен разказ за живота на Димитър и неговата майка – живот, пълен с непредвидими трудности и смайващи чудеса, живот, извисил се над общочовешките представи за реалност. Житейският им път е белязан с клеймото на страданието и болката, но и със силата на духа, безграничната вяра в Бог и радостта от изпълнения дълг.

Едва десетгодишен, само с хляб и вода, Димитър тръгва на дълъг път през планини и долини. С вяра в сърцето си и напътстван от Господ – Бог, Димитър намира сили да преодолее препятствията по пътя си и да изпълни с достойнство Божията повеля. Младежът има честта да се учи от Свети Димитрий Солунски, високо образован, пълководец и градоначалник, посветил се на утвърждаването на Христовата вяра.

Животът на Димитър е оставил ярка следа през вековете, чак до наши дни. През последните години от живота си той се завръща в родния дом, край бреговете на река Русенски Лом. Заедно с неколцина съмишленици – монаси издълбават стъпала и малка молилня в скалата недалеч от дома. Тази обител оцелява през вековете и в наши дни е достроена и обновена. Mанастирът носи името „Свети Димитър Басарбовски“ и е единственият действащ скален манастир у нас (край село Басарбово, недалеч от град Русе).

„Между два свята“ е вдъхновяващ разказ за силата на духа и човешките добродетели. Книгата е необятен свят, който завладява и предизвиква множество въпроси, но и помага на хората да намерят себе си в днешния свят без духовност и принизени морални ценности.

от Антоанета Кирилова / дата: 17 юли 2021

Толкова мъдрост има в тази книга, че заслужава достойно място във всяка библиотека!

от Вержиния Христова / дата: 05 юни 2021

Прочетох книгата на един дъх. Впечатлена съм от непринудения стил на автора да пресъздаде тайнството на природата и силата, заложена изначало във всеки от нас. Една история, колкото древна, толкова и актуална с мъдростта и посланията, които ни изпраща.

от Жени Иванова / дата: 02 яну 2021

Истината винаги е забулена в мъглата на неверието. "Между два свята" ми показа колко важно е да вярваме в силата на Бог, защото Той е във всеки един от нас. Необходимо е усилие да излезеш извън общоприетите неща в днешния свят без духовност и принизен морал, за да откриеш истински ценното в живота. "Животът ще стане много тежък. Безверието, лъжата, лакомията за власт и пари ще посеят само тръни. И този грях ще погуби всичката красота и многообразие на живота, което Създателят е сътворил с такава любов!" Книгата е умела спойка между огъня на думите и пръстта на историята. Книгата е спасението от смъртоносния вирус на бездуховността, завладяла човечеството.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]