Психо-социални аспекти на храненето и хранителните разстройства

Автор: Цветелина Хаджиева

Коментари: 0

Брой страници 230
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 303 грама
Размери 15x21
ISBN
Баркод
Категории Психология, Хуманитарни науки, Книги

В книгата са разгледани различните хранителни разстройва, къде са техните корени, как могат да повлияят на целия ни живот - както на физическото, така и на психическото ни здраве. Основната идея, залегнала в книгата е, че храната НЕ е враг, не е и необходимото зло, че не всяка следяща стриктно теглото си дама трябва да се ужасява от нея. Д-р Хаджиева умело премахва битуващото схващане, че драстичното намаляване на храненето води до удовлетворение и много свалени килограми. Показва ни още колко е важна храната, за да бъдем здрави и да се чувстваме добре.

Д-р Хаджиева е преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски" Благоевград, катедра "Психология". Освен това работи и като консултант-психолог на частна практика. Самоотвержен борец срещу хранителните разстройства, преминал редица обучения и семинари. Автор на 14 научни статии, с интерес и към нутрициологията и спорта.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]