Сравнителните изследвания на местното самоуправление

Автор: Милена Стефанова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 114
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 211 грама
Размери 16x23
ISBN 9789540751542
Баркод 9789540751542
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Милена Стефанова е магистър по социология и доктор на политическите науки на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Преподава местно самоуправление, сравнително местно самоуправление, сравнителна европейска публична администрация в специалност Публична администрация на философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Ръководител на Катедрата по публична администрация (2003-2007), заместник-декан на философския факултет (2007-2011), заместник-ректор на СУ „Св. Климент Охридски“ (2011-2015). Изследователските й интереси и публикации са в сферата на местната власт и самоуправлението в общините, процесите на децентрализация на държавното управление. Специализирала е в университети в Холандия и Ирландия. Като експерт участва в оценки на практики в различни общини. Била е общински съветник в Столичния общински съвет (2003-2007) и председател на Комисията по нормативна уредба и местно самоуправление. Член е на Комисията по връчване на етикета за иновации и добро управление на общинско ниво към МРРБ и на Българската асоциация за политически науки.

Автор е на 4 монографии и редица публикации в наши и чуждестранни научни издания. По-известните й книги са „Книга за българските чорбаджии“ (1998), „Местната власт в България“ (1997)> „Местна власт и местно самоуправление“ (2003), „Публичният интерес в управлението на местно ниво“ (2019).

Монографията е посветена на методологиите и подходите на изследване на системите на местно самоуправление в сравнителен контекст. Дискутират се историческото развитие на сравнителните изследвания на местното самоуправление като дял от сравнителната политология и значението на този род изследвания за практиката на местната демокрация в национален и международен контекст.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]