Забравената мая

Автор: Калин Михайлов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Small Station Press
Брой страници 96
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 127 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543841165
Баркод 9789543841165
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Калин Михайлов е поет, есеист и литературовед преподавател по антична и западноевропейска литература в СУ „Св. Климент Охридски". Автор е на четири стихосбирки и на три литературоведски книги, посветени на отношенията между християнството и художествената литература. Специализирал е по темата „Вяра и литература" във Фрибур, Швейцария. През 2012 - 2014 г. е лектор по български език и култура в Университета на Саарланд. Поддържа есеистичната поредица „Вяра, живот, творчество" в сп. „Хрис тиянство и култура". Носител на специалната награда за есе на Библейската библиотека при БФ на СУ „Св. Климент Охридски" (2017).

„През годините съм следяла винаги е интерес появата на текстовете на Калин Михайлов, винаги съм оставала изненадана от неочаквания ракурс, под който той се вглежда в някоя тема и я извлича на неочаквани и в същото време близки до всеки човек висоти. Да, читателят остава изненадан и замислен нас прочетеното, като че ли авторът кротко ни е казал - спри за малко, поеми си дъх, огледай се, проникни в нещата, виж колко са необятни, интересни и взаимосвързани. Имам все по-голяма нужда от подобни гласове - некресливи, внимателни, проникновени"

Теодора Димова

„Във време на политически протести и избори е особено полезно да се прочете „Забравената мая" защото сборникът с есета на Калин Михайлов е не само книга с мъдри и полезни текстове, но и книга, наложителна за култура, в която доминира усещането за безпътица, за разнобой на ценностите, за лоша спойка на публичните личности, за разбягване на обществените енергии"

Йордан Ефтимов

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Калин Михайлов (род. 1966 г. в София) е литературовед, есеист и поет. Преподава история на античната и западноевропейската литература в СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на две поетични книги ("Стихотворения", 1991 г,; "Тихи трипове", 1998 г.), както и на множество научни и есеистични текстове, публикувани в литературната и нелитературната периодика, Основните му изследователски интереси са свързани с литературните, богословските и философските измерения на християнството в европейската култура.