Формиране на умения за четене с разбиране и извличане на информация от различни източници чрез обучението по Български език и литература в начална учи

Автор: Нели Иванова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 184
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 235 грама
Размери 14x21
ISBN 9789540751528
Баркод 9789540751528
Категории Методика и педагогика, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

Трудът обхватно и задълбочено отговаря на въпроса що е четене с разбиране и извличане на информация от различни източници, интегрирайки в себе си познание от лингвистиката, семиотиката, когнитивната психология и педагогиката. Представени са доказали състоятелността си методи за развиване на уменията за четене с разбиране и за извличане на информация от езиков текст.

В книгата са представени стратегии за подобряване на четенето с разбиране, конкретни интерактивни методи и методически похвати и форми в обучението по български език и литература за формиране на умения за четене с разбиране и извлчане на информация от различни източници.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Доц. д-р Нели Иванова е преподавател в СУ "Св. Кл. Охридски" от 1986 г. До 2000 г. преподава в ДИУУ и се занимава с проблемите на следдипломната квалификация на началните учители. От 2000 г. е преподавател във ФП, катедра "Дидактика", по методика на обучението по български език и литература в началния етап на образование.

Научните й изследвания са свързани с проблемите на възприемането и осмислянето на художествен текст на началния етап на образование, с методическия подход на учителя към изучаваната в урока по литература фолклорна или авторска литературна творба.