Стойност на зелените системи в община Севлиево

Автор: Симона Стоянова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 220
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 368 грама
Размери 16x23
ISBN 9789540752334
Баркод 9789540752334
Категории Екология, Природни и точни науки, Книги

"Стойност на зелените системи в община Севлиево" е научна и коучинг книга, подходяща както за специалисти в областта на градската екология и устойчивото развитие, така и за неспециалисти. Като една от пионерните разработки за оценка и остойностяване на екосистемните услуги в урбанизирана система в България, книгата дава решения за редица проблеми при функционирането на градските екосистеми. Достойнства на разработката са както прилагането на богат набор от различни групи методи, така и направените сравнения с публикувани подобни изследвания от наши и световни автори. Изследвайки многофункционалността и стойността на градските зелени системи за определяне на приоритетите в градската политика и управление, книгата предоставя индивидуален коучинг при вземане на решения.

"Книгата на д-р Симона Стоянова доказва, че град Севлиево е устойчив и иновативен център, предоставящ важни екосистемни услуги за своите жители. Постигнатото до момента е плод на екипни усилия и стратегия, ориентирана към бъдещето. Зелените системи са ключов фактор в политиката за устойчиво развитие по света и Община Севлиево е в унисон с новата епоха".
Д-р Иван Иванов, кмет на Община Севлиево

Симона Стоянова е бакалавър по биомениджмънт и устойчиво развитие и магистър по екология от Биологическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". През 2020 г. защитава докторска степен с дисертация на тема "Стойност на зелените системи в община Севлиево - оценка и моделиране на екосистемни услуги" в катедра "Екология и ООС" към Софийския университет. Автор е на 10 научни публикации до момента в реномирани европейски и международни списания. Носител е на отличия и награди.

Ключови думи: Промо -30%, Да събудим духа на Коледа

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]