Педагогически технологии за стимулиране на ограмотяването в мултикултурна предучилищна, училищна и семейна среда

Автор: Даниел Полихронов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 320
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 523 грама
Размери 16x23
ISBN 9789540752488
Баркод 9789540752488
Категории Методика и педагогика, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

В монографията са представени педагогически технологии за стимулиране на процеса на ограмотяване в мултикултурна предучилищна, училищна и семейна среда.

Те имат превантивен характер за осъществяване на плавен психологически преход - емоционален, социален и езиков. Амбициозната задача на модела, в който се интерферират подкрепящата семейна, експертната педагогическа и културно-информационната среда, е да подготви граждани на света, като отчита народопсихологията у нас и в други държави.

Книгата е предназначена за педагогически специалисти в системата на предучилищното и училищното образование, студенти, изследователи и експерти, интересуващи се от проблемите за ограмотяването в условията на мултикултурна среда.

Даниел Полихронов е юрист и педагог. Завършил е право в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор е по професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по български език и литература в началния етап на образование). Асистент е по превантивна педагогика във Факултета по педагогика към Софийския университет.

Автор е на над 50 публикации - глава от книга, студия, статии в научни списания и в сборници от конференции в България и чужбина, както и на интервюта със съвременни автори на литература за деца. Научните му интереси са свързани с темите за ограмотяването в мултикултурна среда и за превенцията и корекцията на девиантното и делинквентното поведение.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]