CCNA 200-301: Портативно ръководство за командите

Автор: Скот Емсън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Алекссофт
Преводач Теофана Петкова
Брой страници 436
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 567 грама
Размери 14x21
ISBN 9789546564436
Баркод 9789546564436
Категории Компютри и интернет, Книги

"CCNA 200-301: Портативно ръководство за командите" е пълно с ценна, лесна за достъп информация - и е достатъчно портативна за използване, когато сте в стаята със сървъра или в шкафа за апаратурата.

Ръководството обобщава всички команди, ключови думи, аргументи на командите и асоциирани указания за Cisco IOS® Software, като ви осигурява съвети и примери как да прилагате командите към сценарии от реалния свят. Из цялото ръководство примери за конфигурацията ви дават по-добро разбиране как да използвате тези команди в прости конструкции на мрежите.

Книгата е напълно актуализирана за обхващате на темите в новия изпит 200-301. Използвайте този ресурс за бързи справки, за да ви помогне да запаметите командите и концепциите, докато работите за полагане на изпита за сертифициране за CCNA.

Обхванатите теми включват:

основни положения за мрежите: IPv4 обявяване, работа в подмрежи, VLSM, обобщаване на маршрут, адресиране IPv6, кабели/свързвания, CLI;
технологии за комутиране на LAN: Конфигурация на комутатор, VLAN, канален протокол за VLAN, комуникация между VLAN, STP, EtherChannel, CDP, LLDP;
технологии за маршрутизиране: Конфигурация на маршрутизатор, статично маршрутизиране, OSPF;
IP услуги: DHCP, NAT, NTP;
основи на безопасността: Защита в Слой 2, управление на трафика с ACL, наблюдаване и укрепване на устройствата;
безжични технологии: Конфигуриране и защита на WLAN AP.


Скот Емсън е инструктор от Факултета по технологии на информационните системи в Технологичния институт на Северна Алберта (NAIT), където е работил в продължение на осем години като програмен председател за степен Бакалавър в Приложни технологии за информационни системи. Емсън преподава технологии на Cisco в програми за сертифициране, притежава диплома и приложна степен в NAIT в продължение на повече от 20 години и е програмен координатор за тяхната Cisco Networking Academy Program. Той е създател и водещ автор на сериите "Портативно ръководство за командите" на Cisco Press.

В книгата ще откриете:

бърз, офлайн до всички команди на CCNA за преглед и решения;
логическо групиране по теми в еднократен ресурс;
отличен за преглед преди изпити за сертифициране за CCNA;
компактният размер го прави лесен за носене с вас където и да отивате;
раздел "Създайте свой дневник" с празни, с редове, страници, които ви позволява да персонализирате книгата по вашите нужди.


Тази книга е част от семейството продукти "Cisco Press® Certification Self-Study", което предлага на читателите самостоятелна процедура за изучаване за изпитите за сертифициране на Cisco®. Заглавията в семейството продукти "Cisco Press® Certification Self-Study" са част от препоръчаната програма за изучаване от Cisco, която включва симулация и практическо обучение от упълномощени Cisco Learning Partners и продукти за самостоятелно обучение от Cisco Press.

Ключови думи: Ден на българския програмист

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]