Проблеми в образованието - технологични, информационни и организационни подходи за тяхното преодоляване

Автор: Веселин Дзивев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 142
Година на издаване 2022
Корици меки
Език български
Тегло 253 грама
Размери 16x23
ISBN 9789540754093
Баркод 9789540754093
Категории Възпитание. Образование, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги

Монографията предлага нов модел за реализиране на образование, с който не се цели да се направи реформа, а да се елиминират негативните последствия от „реформите“ на образованието, провеждани през последните няколко десетки години.

Предлагат се някои съществени концепции, свързани със съвременното общество и новите информационни технологии, както и за избягване на субективизма, налаган в образователната система от административните структури:

• Проверка на знанията и уменията от независима институция в началото и края на обучението и формиране на заплащане на обучителя въз основа на напредъка, постигнат от обучаемите.

• Създаване на система за паралелно обучение извън системата на традиционната форма на обучение само по отделни учебни дисциплини, в които обучаемите да могат да се обучават в съответствие с потенциала им за учене и постигане на желаните от тях резултати.

• Ваучерна система за заплащане на образованието: всеки обучаем получава безплатно определено количество ваучери, с които заплаща обучението си където пожелае – в традиционна форма на обучение или извън нея.

• Създаване на няколко информационни системи, които позволяват качествено оценяване на знанията и уменията на обучаемите, както и контрол на учебния процес, информационна система, подпомагаща изработването от обучителите на учебници и учебни помагала, съобразени с нуждите на обучаемите.

• Активно включване на академичната общност в подготовката на преподавателския състав и в изработването на качествени учебни материали: учебници, тестови задачи, методики за обучение и др.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]