Код на здравето на сърцето и ставите

Автор: Сергей Бубновски
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Жануа 98
Преводач Владимир Бернер
Брой страници 456
Година на издаване 2022
Корици меки
Език български
Тегло 474 грама
Размери 13x20
ISBN 9789543762170
Баркод 9789543762170
Категории Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

„В тази книга предлагам ключове за кода на здравето, които ще помогнат на мнозина – това е нещо, в което съм сигурен, да стигнат до активно дълголетие, за което трябва да започнат да се замислят още на границата на 40-те години. Рецептите или препоръките могат да бъдат четени в произволна последователност, но ми се ще да вярвам, че след като се запознаете с една глава, ще ви се прииска да прочетете и цялата книга. Пак повтарям, че представям моята лична гледна точка и смятам, че имам право на това не само защото имам необходимото медицинско образование, което ми позволява да разсъждавам за причинно-следствените механизми при болестите, но и защото имам собствен личен опит на „измъкване“ от ямата на болестите.
Представете тялото си като крепост.
Крепостта е як, силен, здрав организъм.
Един воин, който брани крепостта си, трябва да има яки кости, а това означава и силни мускули. Воинът борави с всякакви видове оръжия, а това означава, че е длъжен да има здрави стави. За да може да издържи продължителна обсада и да понася всякакви трудности, ще трябва да има здраво сърце и здрава имунна система. За да бъде такъв, трябва да упражнява тялото си, да прави гимнастика, да закалява организма, да е готов той за студ и пек, да не се бои от влага и охлаждане. И едва тогава знамето на крепостта гордо се ще вее!“

професор Сергей Бубновски

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Сергей Михайлович Бубновски – доктор на медицинските науки, професор, автор на принципно нови, неоперативни методи за лечение на гръбнака и ставите, един от създателите в Русия на новото направление в медицината – кинезитерапия, при което болния сам насочва собствените си сили към личното си оздравяване. И всичко това благодарение на вътрешния резерв и разбиране за състоянието на собственото тяло. Уникалността на метода се потвърждава от десете патента за изобретения в областта на медицината.
Сергей Михайлович използва, като основен метод за лечение, КИНЕЗИТЕРАПИЯТА – лечение чрез правилно движение с прилагане на специални лечебно-рехабилитационни тренанжори. Лекарят съставя програма от занятия, но главно действащо лице в лечебния процес се явява самия пациент.