Изкуството да обичаш

Автор: Ерих Фром

Коментари: 0

Издател Кибеа
Брой страници 144
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 120 грама
Размери 0x0
ISBN 9544742352
Баркод 9544742352
Категории Приложна психология, Книги

ЕРИХ ФРОМ, ПРОЧУТ ПСИХОАНАЛИТИК, е помогнал на стотици хиляди мъже и жени да заживеят пълноценно и съзидателно, развивайки способността си да обичат. В тази изумително искрена и откровена книга, той показва, как това необикновено чувство може да промени целия ни живот.
Повечето от нас не успяват да разбият способността си да обичат по единствения истински значим начин - любовта, почиваща върху зрелостта, самопознанието и смелостта. Също както при усвояването на всяко друго изкуство, за да се научим да обичаме ни е необходима практика и целеустремеността. Но тук нуждата от истински проницателност и разбиране е дори по-голяма, отколкото при другите изкуства .Това е поразителна книга. Д-р Фром разглежда любовта във всичките й аспекти;
не само романтичната любов, заобиколена с толкова погрешни концепции, но и любовта на родителите към децата, братската любов, еротичната любов и любовта към Бога.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Някои от нас четат за удоволствие, други - защото им се налага. Независимо как попадат в ръцете ни, определени книги оставят в съзнанието ни много по-дълбоки следи от всичко останало, което сме прочели - това са книгите, които ни карат да се замислим, а понякога и да се променим.
Такава книга за мен се оказа "Изкуството да обичаш" от Ерих Фром. Това не е едно от многото издания, които се опитват да дадат отговор какво да правиш, за да бъдеш щастлив и обичан, а по-скоро представлява анализ на съвременното ни общество и модерния човек, който все по-трудно обича, защото е обсебен от идеята да притежава.

Всеки читател заслужава шанса, тази толкова добре написана книга по някакъв повод да попадне в ръцете му.

Диана Иванова, Хеликон Пловдив - Център

 Ерих Фром е един от най- влиятелните представители на неофройдизма. Може да се причисли към най- големите мислители на 20-ти век в областта на психологията, философията и социалните науки. За пръв път се сблъсках с неговите трудове още в началото на първи курс /психология/ и имах късмета да прочета именно “Изкуството да обичаш”. Тази книга ме мотивира да пожелая да притежавам в своята библиотека всичките му трудове.
   В книгата, Фром разглежда любовта повече като вътрешен съзидателен капацитет, отколкото като емоция и е разграничил този съзидателен капацитет от това, което разглежда като различни форми на нарцисизъм и садо-мазохистични тенденции, които обикновено са доказателство за „истинска любов“. Действително Фром разглежда преживяването „влюбване“ като доказателство за провала в разбирането на истинската природа на любовта, в която той вярва, че винаги притежава елементи като загриженост, отговорност, уважение и знание. Фром също отстоява, че твърде малко хора в модерното общество имат уважение към автономията на своя партньор.  В книгата можете да откриете още какво мисли Фром за “пазара” на емоциите и чувствата – тема, която е разгледана толкова дълбоко и мъдро, че почти няма значение в кой век и какво общество живеете – информацията ще е вярна и актуална.
   Поздравявам всички, които са решили да прочетат тази книга за добрия избор!

Даниела Д. Ангелова – Хеликон Варна - Мария Луиза

Erich Fromm 1900-1980. US психоаналитик и социален философ от германски произход, който през 1933 се изселва в САЩ, за да избяга от нацизма. Фром подчертава ролята на културата във формирането на личността - възглед, който го отличава от традиционната психоанализа. Автор е на Бягство от свободата 1941, Психоанализа и религия 1950, Здравото общество 1955 Изкуството да обичаш 1956.