Малките откачалки пит@т

Автор: Ан Макферсън, Е. Макферлейн

Коментари: 0

Издател Кръгозор
Брой страници 144
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 200 грама
Размери 21x14
ISBN 9547710753
Баркод 9547710753
Категории Приложна психология, Книги

Най-новата книга от Ан Макферсън и Ейдън Макферлейн (авторите на любимите на българските тийнейджъри "Дневници на малки откачалки: Той и Тя") излиза на българския пазар на 10.ХІІ. 2003г. и съдържа поредната порция актуална, забавна и полезна информация за днешните тийнейджъри и всички, които имат връзка с тях.
На вниманието на новото поколение в България - "Малките откачалки пит@т"!
Забавно, образователно и ... прямо четиво, в което няма лъжи и няма увъртания! Защото Ан и Ейдън са първите, които знаят верните отговори и последните, които се опитват да ги крият!
Кръгозор съветва по изключение: Този път шпионирайте, подслушвайте, преписвайте! Това ще е добре за всички нас!

В "Малките откачалки пит@т" ще намерите отговори на безброй въпроси за сексуалното съзряване и съзряването на духа, за болките в главите, за болките в сърцата, за дебелогъзието и плоскогърдието, за атаките на хормоните, за безкрайното мрънкане на родителите, за пъпките, за пушенето, алкохола, наркотиците, стреса, депресията и изобщо за всичко онова, което се отнася до най-объркания период от живота - тийнейджърството. Темите са подбрани на базата на над 8 500 автентични e-mail послания на момичета и момчета. Писмата са били изпращани до Британска уебстраница, предназначена да осигурява помощ и информация по пробремите на подрастващите. (Адресът е: teenagehealthfreak.org ).
Така Макферсън и Макферлейн отговарят и на най-разпространените терзания на съвременния родител, а именно:
1. към всеизвесния факт, че тийнейджърите губят повечето от времето си в интернет, лекарите прибавят и дребното, но доста съществено допълнение, че престоя в net-а може да бъде и полезен;
2. към всеобщата истерия на тема "Днешната младеж изобщо не чете, а само виси пред компютъра!", се прибавя уточнението: "Да, обаче това не се отнася за книги, които разказват за интернет. То си е почти същото, като да четеш в общия chat какво си говорят хората! Само дето не е на екрана."

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Д-р Ан Макферсън е общопрактикуващ лекар и автор на множество книги, посветени на здравето. Родена е в Лондон, но през 1972 пристига в Оксфорд, за да се отдаде на медицината. Понастоящем живее там, заедно със своя съпруг (епидемиолог, работещ в сферата на общественото здравеопазване) и трите си, вече поотраснали, деца.
Тя дава своите лекарски съвети в тийн-списание и има редовен открит телефон към Радио Оксфорд.

Д-р Ейдън Макферлейн е получил медицинско образование в Оксфорд и е бил стажант в Детската болница в Бостън, САЩ. Има дългогодишна практика като педиатър. Директор е на Националния отдел за здравеопазване на подрастващите и учениците във Великобритания.
Автор е на 10 професионално ориентирани книги, посветени на здравеопазването в детскта и юношеска възраст, каткто и на още 5, предназначени специално за тийнейджъри. Провел е и множество изследвания, резултатите от които са публикувани в над 40 научни статии. Често работи като консултант към различни здравни организации както в Англия, така и по света, включително и Световната здравна организация UNICEF.

Ан Макферсън и Ейдън Макферлейн са автори на прочутите дневници \"The New Diary of a Teenage Health Freak\" (\"Дневници на малки откачалки - Той\", издадена на български през 2001 от ИК Кръгозор), \"The Diary Of The Other Health Freak\" (\"Дневници на малки откачалки - Тя\", ИК Кръгозор 2001), \"The User: the truth about drugs - what they do, how they feel, and why young people take them\" и др., издадени от Оксфорд Юнивърсити Прес. Техните книги са базирани на резултатите от проучвания в училищата върху отношението на тийнейджърите към проблемите на здравето. От дневниците са продадени повече от половин милион копия, преведени са на 22 езика, по тях е направена сценична постановка, както и две успешни телевизионни серии по \"Канал 4\" във Великобритания.
В съавторство двамата създават и ‘Teenagers: the agony, the ecstasy, the answers’ (Little Brown 1999), издадена от ИК Кръгозор през 2002г. под заглавие \"Тийнеджърите - агония и екстаз\".