От царственост към революция. Връзката между знаците Лъв и Водолей

Автор: Глен Пери
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Лира Принт
Преводач Теодора Тороманова
Брой страници 136
Година на издаване 2022
Корици твърди
Език български
Тегло 184 грама
Размери 15x21
ISBN 9786197216493
Баркод 9786197216493
Категории Астрология и номерология, Езотерика. Духовни учения, Книги

Тази книга изследва архетипното значение на полярността лъв-водолей и очертава по-дълбокото проявление на аспектите между съответните им владетели - Слънцето и Уран. Точно както Слънцето е централно в нашата слънчева система, така то символизира същината и волята на индивида. Целта на Слънцето е да развие самочувствие и оформено, добре определено себеусещане.
Антитезата на Слънцето обаче е планетата Уран, която символизира нуждата от откъсване и освобождаване от скованите и неизменни дефиниции за себе си. Съчетаването на тези противоположни, но в крайна сметка допълващи се процеси е ключът както към личната, така и към колективната еволюция. Като управител на лъв, Слънцето представлява набор от взаимосвързани психологически функции, представени в митовете и литературата чрез специфични архетипи - владетелят, създателят и героят. По същия начин, в качеството си на управител на знака водолей, Уран съответства на определени функции, които са въплътени в архетипа на шута или глупака - естествен антипод на Слънчевите образи.
Докато принципът на Слънцето съдейства за изграждане на самочувствие и оформяне на лична идентичност, Уран отваря съзнанието към космическата воля и по този начин пробужда индивида за трансперсоналната, колективна идентичност. Ако тези две планети не са интегрирани, аспектите между тях може да показват нестабилна представа за себе си, шизоидно разстройство и изопачено бунтарство - или съпротива срещу промяната и компенсаторен егоизъм. Добре сработени обаче, същите тези аспекти символизират способност за осъзната еволюция, признаване на непостоянството и освобождаване от диктатите на гордостта. Пълната интеграция позволява на човека да бъде направляван от по-висша интелигентност в името на добруването на общността.
Доктор Глен Пери е астролог, преподавател и психотерапевт с повече от 40 години практика. Той основава Академия по астропсихология и изнася лекции за интеграцията на астрологията и психологията по целия свят. Автор е на осем книги, като последните му творби са посветени на дълбочинния анализ на рождената карта. В продължение на години доктор Пери ръководи магистърската програма по съзнателна еволюция и архетипна космология в института Градуейт, Кънектикът. Изнася лекции в колежа по астрологическо изкуство и науки Кеплер и оценява дипломните работи на завършващите студенти в колежите Антиох, Юнион и Годард.

Ключови думи: 20 март - Ден на астрологията, Себепознание чрез астрология

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]