Мисловните процеси при учениците

Автор: Юрий Баличев

Коментари: 0

Издател Аскони-издат
Брой страници 142
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 130 грама
Размери 0x0
ISBN 9548542544
Баркод 9548542544
Категории Приложна психология, Книги

Икономическите успехи на всяка държава зависят най-много от успешното внедряване в практиката на най-новите технологии. Към последните несъмнено се отнася електрониката. Специалистите по електроника и електронни системи, например оператори и програмисти, се търсят навсякъде по света.

В последното десетилетие в България професионалното обучение в областта на електрониката се раздели на две - съществуват техникуми по електроника, ръководени от МОН, и Единни технически училища по електронни системи, ръководени от системата на университетското образование.

С цел усъвършенстването на горепосочените системи на образование много е важно да знаем какви са предимствата и недостатъците на всяка от тях. Несъмнено е, че ефективността на учебния процес както в Техникума по електроника (ТЕ), така и в Единното техническо училище по електронни системи (ЕТУ-ЕС) най-много ще зависи от човешкия фактор. Затова по-задълбочено ще изследваме интелектуалния потенциал и творческите резерви на учениците и от двата типа училища, които могат да повлияят на ефективността на учебния процес. Това преди всичко са индивидуалните възможности на човека: възприятие, памет, мисловни процеси. Горепосочените процеси са разгледани в професионален, енергийно-информационен и медицински аспект.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]