Едно

Автор: Джейми Оливър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Хермес
Преводач Цветелина Лакова
Брой страници 312
Година на издаване 2022
Корици твърди
Език български
Тегло 1203 грама
Размери 17x24
ISBN 9789542622079
Баркод 9789542622079
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

„С известна доза хумор бих искал да споделя, че тази книга е изцяло посветена на това да се мият възможно най-малко съдове, тъй като всяко ястие се приготвя само в една тенджера, тиган или тава. Готвенето означава различни неща за различните хора. То е прекрасно занимание, но когато е ежедневно задължение, удобството неизменно идва на първо място.
Ето защо книгата Едно цели да направи живота ви по-лесен, когато искате да сложите на масата хубава храна без никакви компромиси във вкуса, и да ви помогне да планирате седмичното си пазаруване, така че да приготвяте бързи и невероятно вкусни ястия по всяко време на годината, в работни и почивни дни, без напрежение.
Съсредоточих се върху любими ястия, популярни продукти и готварски техники и пречупих всичко това през призмата на готвенето в един съд и трябва да кажа, че съм повече от доволен от резултата. Някои кулинарни похвати, например приготвянето на паста на тиган, са ми известни от много години, но никога не съм си давал сметка какъв потенциал имат. А те са истинско попадение. И разбира се, книгата съдържа много рецепти, при които след кратка подготовка можете да оставите котлона или фурната да свършат тежката работа.“

Джейми Оливър

Ключови думи: Подари за Никулден, Най-хубавият подарък, Книги на месец ноември, Подбрано от 2022, Коледна трапеза, Книгите под елхата на книжарите от Хеликон, Любовно меню

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Обявен за готвач № 1 на всички времена във Великобритания, Джейми Оливър започва да готви на осем години в ресторанта на родителите си „Крикитърс“ в Клейвъринг, Есекс. Тъй като училището не му върви, той напуска, за да се занимава по-сериозно с кулинария. След завършване на готварска школа Джейми започва работа в прочутия лондонски ресторант „Нийл Стрийт“, а след това в „Ривър Кафе“, където е забелязан от екипа на телевизионна продукция. Именно тогава е поставено началото на кариерата на Оливър в телевизията, което води и до написването на кулинарните книги.