Невидимата дъга. История на електричеството и живота

Автор: Артър Фърстенбърг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Дилок
Преводач Людмила Андреева
Брой страници 510
Година на издаване 2022
Корици твърди
Език български
Тегло 979 грама
Размери 18x24
ISBN 9789542902997
Баркод 9789542902997
Категории Научно-популярни издания, Природни и точни науки, Книги

През последните 220 години обществото е развило универсалната вяра, че електричеството е "безопасно" за човечеството и планетата. Ученият, лекар и журналист Артър Фърстенбърг разбива това убеждение, като разказва историята на електричеството по начин, по който никога не е била разказвана досега - от гледна точка на околната среда - като описва в детайли ефектите, които този основен градивен елемент на обществото има върху нашето здраве и нашата планета.
В "Невидимата дъга" Фърстенбърг последява историята на електричеството от началото на XVIII век до наши дни, доказвайки убедително, че много екологични пробеми, както и основните заболявания на индустриалната цивилизация: сърдечносъдови заболявания, диабет и рак, са свързани с електрическо замърсяване.
"Малко хора днес са в състояние да обхванат цялата научна тема и да я представят по изключително увлекателен начин... Фърстенбърг прави точно това с един от най-належащите, но пренебрегвани проблеми на нашата технологична ера." - д-р Брадли Джонсън, клиника "Амен", Сан Франциско.
"Тази основополагаща книга... ще преобрази вашето разбиране... за въздействието на електричеството и радиочестотите върху околната среда и здравето ни." - Paradigm Enplorer

от Павел / дата: 24 окт 2023

Виждам че някои господа, изобщо не им пука от електромагнитното лъчене, за тях е напълно безвредно, безопасно. Но никой у нас не е изследвал тези хора живеещи с огромни антени на покривите, колко от тях имат ракови заболявания, нервно-психични, сърдечно съдови и други заболявания. Какво засягат ЕМИ в мозъка на децата и младите хора ?. Май не е шега работа. И второ книгата е интересна, засяга много важни проблеми, но е СКЪПА ЗА БЪЛГАРИНА.

от Пиер / дата: 16 ное 2022

Някои хора тук съдят автора и описаното в книгата като псевдонаука, но много грешат, нека погледнат сериозните научни изследвания по този въпрос

от Ристу / дата: 11 ное 2022

Добре е също да се каже, че авторът е съдил комшийката си за 1.3 млн долара, защото ползвала WiFi и iPhone и така, според него го увреждала. "Научният" му съветник бил холицистик, който съдът счел за некомпетентен да се произнася по въпроси за вредите от електромагнитните лъчения. Съдът не уважил исканията на автора. Ако трябва да използвам една дума, за да опиша книгата, това би била - псевдонаука.

от пиер / дата: 26 окт 2022

Доста висока цена господа!!!. Ако ще продължавате да вдигате цените, сами ще си четете книгите. Май нещо с ДДС не ви устройва ли, или какво?. не получаваме европейски заплати.

от николов / дата: 26 окт 2022

Нищо ново под слънцето. Електромагнетизма, ВЧ и СВЧ излъчванията, дори и на ниски честоти предизвикват промени в клетките, засягат ДНК и предизвикват мутации и от там ракови заболявания, да не говорим за уврежданията от телефоните и.т.н. Въпросът е, че никой не се интересува от това.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]