Седемте принципа на успешния брак

Автор: Джон Готман; Нан Силвър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Изток-Запад
Преводач Гергана Емилова
Брой страници 320
Година на издаване 2022
Корици меки
Език български
Тегло 410 грама
Размери 14x21
ISBN 9786190111245
Баркод 9786190111245
Категории Приложна психология, Книги

Очаквайте!

Щастлива връзка – кой не мечтае за нея? Само че знаем ли как да изградим дългосрочни отношения, базирани на взаимно уважение, подкрепа и обич? Смятаме, че когато се появи „правилният“ човек, всичко това ще се случи от само себе си. Нищо не е по-далеч от истината. Успешната връзка е преди всичко разбиране на механизмите на брака и усилия за установяване на хармонични отношения.

След дългогодишни изследвания на романтичните отношения Джон Готман описва навиците, които могат да разрушат или да съградят един брак. „Седемте принципа на успешния брак“ е най-надеждният пътеводител в света на любовните връзки, продаден в милиони екземпляри в десетки страни. Върху него стъпват както семейни терапевти, така и двойки, които искат да подобрят и заздравят отношенията си. Достъпни и същевременно проникновени, тези принципи учат партньорите на различни подходи в разрешаването на конфликтите, което им позволява да откриват нови допирни точки и да задълбочават близостта си. Готман предлага стратегии и ресурси, чрез които двойките да разрешават по-успешно всеки свой проблем, без значение дали става дума за секс, пари, работа, задължения в семейството, отношения с роднини и др. 

Романтичната дългосрочна връзка остава най-големият дар, който животът може да ни предложи. „Седемте принципа на успешния брак“ не само ще ви помогне да укрепите вашата връзка, но и да внесете цел и смисъл в живота, който градите заедно.

Джон Готман, водещ учен в областта на брака и семейството, е поче- тен професор по психология във Вашингтонския университет, изпъл- нителен директор на своята лаборатория – Институт за изследване на взаимоотношенията – и съосновател на института „Готман“. В про- дължение на двайсет години той е носител на наградата за кариера на учен изследовател на НИМХ. Д-р Готман е автор на повече от двеста статии в професионални списания и на четирийсет и две книги, както и носител на множество престижни награди за големия си принос в изследванията на брака и семейството. Неотдавна той беше обявен от Psychotherapy Networker за един от десетте най-влиятелни психотера- певти през последния четвърт век. Завършва с отличие университета „Феърли Дикинсън“ с бакалавърска степен по математика и физика. Получава магистърска степен по математика в Масачусетския тех- нологичен институт, а докторска степен по клинична психология и психология на развитието – в Университета на Уисконсин. Д-р Готман често изнася публични лекции и се появява в популярни медии, за да обясни резултатите от изследванията на широката общественост на разбираем и полезен език. Като съосновател на института „Готман“ д-р Готман провежда няколко интензивни уикенд семинара годишно за клиницисти и за двойки в Сиатъл, както и малки групови сесии и интензивна терапия за двойки в дома си на остров Оркас, като всички те се основават на научните му изследвания за това как функционират дългосрочните щастливи и стабилни връзки. Свържете се с Институ- та на адрес www.gottman.com и gottmanprivateretreats.com или на без- платния му телефонен номер (888) 523-9042.

Нан Силвър е бивш главен редактор на списание „Здраве“ и съавтор на д-р Готман в книгите „Какво прави любовта трайна?“ и „Защо браковете успяват или се провалят“.

Ключови думи: Любовта е взаимоотношения

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]