Организационно поведение (пето допълнено издание)

Автор: Димитър Панайотов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Нов български университет
Брой страници 470
Година на издаване 2022
Език български
Тегло 770 грама
Размери 17x23
ISBN 9786192332310
Баркод 9786192332310
Категории Мениджмънт. Човешки ресурси, Икономика, Книги

Пето допълнено издание.

"Организационното поведение е в центъра на движението на нашата интелектуална и морална свързаност в съвременния свят - от нас към другите и обратно, при която създаваме себе си, но и формираме общности, чрез които осъществяваме мечтите си за пълноценно човешко развитие."

Към ефективни модели на управление, отчитащи както закономерностите, особеностите и влиянието на личностните, груповите и културните детерминанти, така и стратегиите за глобално мислене и позитивно лидерство, обвързани с перспективата на смисъла и всекидневния ни принос за настоящето и бъдещето на човечеството. Подобно разбиране според автора е началото на пътя към разгръщането на истинските ни възможности, към поведение в търсене на диалог и културен синтез, към изграждане на обединителни съюзи, които да мултиплицират тоталната ни ангажираност с нашата обща съдба.

С нова цивилизационна философия, която да ни откъсне от инерцията на имперското мислене и неговите мантри за правото на по-силния, докато останалите са поставени в позицията на унизени, сервилни, подчинени или провалени държави. Завинаги излезли от пелените на варварството - изтръгнати от слепотата пред войните ни за самоунищожение, обсебени от доктрини за възможен свят на крепостите и съзнателно обграждане от проблемите на другите, играещи постоянно ролята на вечните подраства­щи, които все не успяват да престъпят прага към зрелостта на човечест­вото. И с морално проглеждане за справедливите каузи на съучастието, съгласуването и съдействието. Тогава светът, в който живеем, може да се разглежда в контекста на развиващата се глобализация като постоянно функционираща, обновяваща и съзидателна организация за обща планетарна цивилизация.

Ключови думи: fdd 20, Вълнуващо четене

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]