Аюрведична кухня

Автор: Петя Илиева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Шамбала Букс
Брой страници 200
Година на издаване 2022
Корици меки
Език български
Тегло 252 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543192748
Баркод 9789543192748
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

В тази книга ще намерите основните принципи, правила и комбинации, които са необходими, за да започнете да приготвяте аюрведична храна.
Аюрведа е знание за това как да живеем и да приготвяме храната си, как да се поддържаме в баланс и да се лекуваме чрез заобикалящото ни разнообразие от природни дарове. Всяка билка, зеленчук, плод и подправка оказват влияние както върху физическото ни тяло, така и върху психиката ни.
Храната може да ни зареди със страст за живот, но може и да ни накара да се чувстваме тежки и лениви. Само чрез промяна на храната можем да променим мотивацията и действията си.

Книгата съдържа основна информация за същността на Аюрведа, трите Гуни, Първоелементите и вкусовете. Разгледан е дневният режим, комбинирането на хранителните продукти, необходимата кухненска посуда.

Базовите рецепти включват приготвяне на гхи, ориз басмати, китчари, златно мляко, панир.

Разделът за Супите предлага рецепти за 10 вида вкусни супи.

Разделът за Основните ястия включва 30 рецепти.

Обърнато е детайлно внимание върху любимите традиционни аюрведически Кюфтенца с 14 рецепти.

Пастетите и разядките включват 18 интересни рецепти, включени са също 5 рецепти за чътни. Обърнато е внимание върху традиционния и много популярен аюрведичен хляб с 15 рецепти.

И накрая, но не на последно място, разделът Десерти съдържа 31 рецепти за чудесни аюрведични вкусотии.

За автора:
Петя Илиева изучава и практикува аюрведа и древната ведическа мъдрост повече от 15 години, обучавала се е в Индия, както и при известни български и чуждестранни майстори, сред които популярните специалисти по аюрведа и ведическа астрология Марианна Полонски, Сергей Серебряков и други.
В продължение на много години демонстрира приготвянето на аюрведически ястия в духовна обстановка по време на курсове и семинари, които провежда и до днес.

Ключови думи: Готвим с любов, 10 август - Ден на готвачите в България, Любовно меню, Кулинарни пътешествия

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]