Издател | Ай Ти Експъртс |
Брой страници | 144 |
Година на издаване | 2022 |
Корици | меки |
Език | български |
Тегло | 313 грама |
Размери | 17x24 |
ISBN | 9786199222706 |
Баркод | 9786199222706 |
Категории | Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги |
Как да приготвяш супер вкусни и здравословни печива, без повече несполучливи опити и без угризения за диетата си.
"Какво представлява хлябът? Накратко, това е микс от брашно и вода, приготвени във фурна.
Според историята, най-ранният хляб е направен преди около 10 000 години и то не къде да е, а съвсем близо до нас. В близкия Изток и по-точно в Египет. С древните инструменти за мелене, зърното е било раздробявано и произведения хляб е наподобявал формата на това, което днес наричаме тортили. През вековете държавите разработват водното мелене около 450 г. пр. н. е. И по този начин издигат хляба до степен, която впоследствие се смята за форма на изкуство. Интересното е, че по-богатите римляни са смятали по-белия хляб за по-качествен и по подходящ за образованите и богатите хора.
По същия начин през британското средновековие печенето на хляб се превръща в символ на статус. Висшите класи отново предпочитали белите хлябове, докато тези с по-нисък статус оставали с ръжения, триците и като цяло по-грубите хлябове. От тогава времената са се променили много. Но истината е, че нищо не сплотява по-добре семейната софра от добре приготвен, мек и ароматен хляб.
Хлябът и рецептите, които ще видите в книгата са плод на дългогодишен опит и повод за щастливи възгласи и усмивки. Чрез рецептите описани в книгата, вие ще можете да зарадвате всеки гост и да впечатлите дори онези, които имат най-изискани вкусове. Десертите пък ще удовлетворят сетивата на всички възрасти - независимо дали е малчуган или вече чете вестника си с лупа.
За мен е чест и удоволствие да споделя тези рецепти с вас!"
Анна Шагасян
Все още няма мнения за тази книга.
Напиши коментарЩе бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.
Ще бъдат изтривани мнения:
Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]