Словата на дзенските мъдреци. Желязната Флейта

Автор: Колектив
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Шамбала ЕООД
Брой страници 256
Година на издаване 2001
Корици меки
Език български
Тегло 190 грама
Размери 20x13
ISBN
Баркод
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

В настоящата книга са представени 100 коана от епохата на Златния Век на Дзен-будизма, публикувани за пръв път през 1783 г. от Генро, Майстор на Дзенската школа Сото в Япония.

Коаните са парадоксални диалози, използвани от последователите на Чан и Дзен-будизма като практически методи за пробуждане на Истинската Природа на човека. Практиката на коаните изисква пълна самоотверженост и въвличане на цялото ни същество, без уговорки, без задържане на каквото и да е, за което може да се закрепи егото. Коанът може да бъде сравнен със скок в бездънна пропаст, в бездната на нашето собствено съзнание, която се простира отвъд пределите на тесния кръг на егоцентричния свят на илюзиите.


"Необходимо е много време, за да се направят съдове с невиждана красота. Великите Характери не се създават за няколко години. Великият звук е звук, който превъзхожда обикновените звуци"
Лаодзъ

Първоначалният текст на "Желязната флейта" е написан и публикуван през 1783 г. от Генро, Майстор на японската дзенска школа Сото. Всяка от историите е коан, придружен с коментар на автора и неговото стихотворение, Фугай, последовател на Генро, е направил свои бележки върху книгата на Учителя.

Преведени са историите, повечето от които са с китайски произход, както и по-голяма част от коментарите на Генро и бележките на Фугай, а в някои случаи са дадени стихотворенията.

Повечето от тълкуванията на Генро и Фугай, свързани с древни истории и обичаи, непознати на Запад, са обяснени с допълнителни коментари на преводача и тълкувател, дзенският Майстор Нъоген Сендзаки.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]