Пътуването

Автор: Токораз Исто
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Оренда
Брой страници 212
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 257 грама
Размери 0x0
ISBN 954317024X
Баркод 954317024X
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Оренда се е наричала магическата сила, осъществявала една духовна територия (саракт), върху която се съхранявал и развивал българският боен дух. Прабългарските воини чрез определени практики култивирали тази божествена сила. Воините ветерани, жреците на Тангра и особено канът били средоточие на тази сила и знаели тайните за нейното култивиране и управление.
Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги натоварил. Бойното умение на прабъл-гарите "Да" също било дарено от Тангра в неразривна връзка с ма-гическата сила (оренда).
Да Дао е наследник на прабългарските бойни традиции. Съвременното българско бойно изкуство си поставя за цел да възроди бойния ни дух и да възвърне самочувствието на българите като едни от най-добрите бойци в света.
Духовната сила на прабългарите, въпреки че изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъствайки осезаемо в живота и бойната практика на воините и оказвайки влияние на техниките и цялостното воинско умение. Тази сила и знанието за нея достигат до нас, съвременните българи, предавайки се от поколение на поколение.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]