Моят път на дервиш

Автор: Решард Файлд

Коментари: 0

Издател Гуторанов-&-Син
Брой страници 208
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 148 грама
Размери 20x13
ISBN 954507194X
Баркод 954507194X
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Ричард Файлд е роден през 1934 г. в семейство на стари английски аристократи, но е отгледан от циганка. В живота си е бил певец, солист на известната през 60-те години на миналия век група "The Springfields", брокер на стоковия пазар и търговец на антики. Духовните му търсения преминават през различни езотерични школи, духовни традиции и учители. Силно е повлиян от Гурджиев и Успенски, тибетския будизъм и ученията на коренните индианци.

Една сутрин в магазин с антики в Лондон той среша Булент Рауф (1900-1987), който става негов духовен учител през следващите години и който, под името Хамид, е негов наставник в суфизма в още една книга - "Невидимият път"...

От този момент Ричард намира истинската си родина при суфите и променя името си на Решад. Той е шейх на Мевлеви-традицията на суфизма, която достига назад до големия мистик и поет на 13 век Мевлана Джелаледин Руми.

Макар че се занимава повече от четиридесет години със същината на суфи-ученията, Решад предпочита да няма никакъв етикет. Той казва:
"Ние просто сме хора на Пътя..."

Решад Файлд е ръководел различни езотерични школи в Англия, Канада, Швейцария и Америка. Изнася редовно лекции в Европа и провежда многобройни семинари.

Неговата книга "Моят път на дервиш" принадлежи към класиката на духовната литература.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]