Сексуалният фактор в световната политика

Автор: Евгени Александров

Коментари: 0

Издател Изток-Запад
Брой страници 246
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 369 грама
Размери 13x20
ISBN 9543210136
Баркод 9543210136
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Книгата "Сексуалният фактор в световната политика" бе замислена като опит да се разкрие непосредственото влияние на човешката натура и нейните по-първични импулси върху висшите политически материи, и по-специално - международната политика. Интересът към темата се зароди у автора от изучаването на историята на международните отношения, където много често решаващите събития - войни, драми, трагедии, революции - се пораждат в обстановката на борба на страсти, желания и амбиции, в това число и най-интимната област на човека.
И тъкмо защото е най-интимна, тя е може би най-социална и общочовешка, чрез междуполовите отношения се заражда човешкият живот, в тази сфера се формира човешката личност, нейната система от възприятия и нагласи, ценности и качества на характера. С други думи - всичко, което задвижва онзи социапно-психически механизъм, който наричаме вземане на решения.
Авторът, проф, д-р Евгени Александров, е специалист в областта на международните отношения. Той с готовност признава, че не е медик, сексолог и даже социолог, но претендира да познава историята и политиката на страните, заедно с мотивацията на хората, които ги осъществяват. И макар че тази мотивация е свързана далеч не само с човешката сексуалност, този твърде важен природен елемент зримо и незримо присъства в междучовешките и международните отношения. Нека се надяваме, че неразгаданите тайни на човешката природа ще стават все по-малко, причините за едно или друго събитие - по-прозрачни, и в крайна сметка историята ще стане "по-управляема" и предвидима в полза на човешкия род.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg