Стратегически маркетинг за нестопанските организации

Автор: Филип Котлър, Алън Андреасен
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Класика и стил
Брой страници 768
Година на издаване 2005
Корици твърди
Език български
Тегло 1337 грама
Размери 24x17
ISBN 9549964752
Баркод 9549964752
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Нестопанският маркетинг се превърна в отделна и легитимна област, част от научната дисциплина "маркетинг". Много водещи изследователи и учени, както и растящ брой докторанти, намират в проблемите за нестопанския маркетинг интелектуално предизвикателство, както и възможност да усъвършенстват уменията си за напредъка на обществото. Все повече и повече институции в държавния и в частния нестопански сектор осъзнават потенциала на този маркетинг, който може да им помогне в облекчаването на такива проблеми като свръхнаселеността, борбата със СПИН, опазването на околната среда, наркоманията и алкохолизма.

"Нестопанският сектор сега се нуждае не толкова от методи за приложение на маркетинга, колкото от помощ в стратегическото планиране. Много от нестопанските организации са изправени пред значително намаляване на източниците на приходи, пред коренни промени в структурата на потребителите (потребителския микс) и пред дръзки нови конкуренти. Нестопанските организации се нуждаят от преосмисляне на целите си и на това какви генерални стратегии могат да използват, за да ги постигнат" - пишат авторите.

Нестопанският сектор все повече се интернационализира. Много нестопански организации формират международни сдружения. Книгата предлага редица примери и най-богатия опит в тази сфера.


В "Стратегически маркетинг за нестопанските организации" са включени и множество анализи и гледни точки на специалисти от нестопански организации от цял свят, както и голяма част от най-новите открития и идеи, които редица учени вече лансират.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Филип Котлър е професор по международен маркетинг в Колежа по маркетинг Kellogg при Northwestern University. Автор и съавтор е на 15 книги. Членовете на Американската асоциация по маркетинг го определят като лидер в маркетинговата теория. Името на Котлър е синоним на маркетинга. Учебниците му са преведени на 20 езика и са продадени в над 3 милиона екземпляра. Те се четат в университетите в 58 страни като химн на маркетинга.
Алън Андреасен е професор, специализирал се в прилагане на маркетинг на нестопанските организации, социален маркетинг и потребителско поведение. Други теми, по които работи, са стратегическо планиране, процеси на вземане на решения в маркетинга, социални инициативи, и маркетингови проучвания. Публикациите му включват 16 книги и над 100 статии и доклади. Консултант е на Световната банка, на Американската асоциация за борба с рака, на Центъра за контрол и превенция на заболяванията и на още редица други академични и професионални асоциации.