Как би постъпил Макиавели?

Автор: Стенли Бинг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Класика и стил
Брой страници 150
Година на издаване 2001
Корици твърди
Език български
Тегло 334 грама
Размери 20x13
ISBN 9789549964288
Баркод 9789549964288
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Когато животът изисква от вас да бъдете подъл, вие сте добър. Когато животът ви казва да бъдете гаден, вие си оставате почтен.
Тази книга ще ви хване за раменете и здравата ще ви разтърси. Това е единственият начин да заживеете жалкия си живот по различен начин. Да си дадете сметка за ситуацията и преди да започнете да действате, да си зададете въпроса: “Как би постъпил Макиавели?”
А отговорът в повечето случаи е съвсем прост: “Както трябва.”

„Как, за Бога, този човек е стигнал толкова далеч?“ Напоследък все по-често чуваме този въпрос, особено от устата на втренчени в корицата на Форчън, Бизнесуик, или графиките на Уолстрийт Джърнал хора, които съзерцават самодоволната физиономия на поредния всемогъщ магнат, чиято сметка е набъбнала със 100-200 милиона или (както става по-често) с още някой и друг милиард.
„Как да стана като този човек, да подчинявам всичко, до което се докосна, а след това да се радвам на съответното щедро възнаграждение?“ Въпроси от тоя сорт хората задават не само на себе си, но и помежду си.
И веднага трябва да признаем, че те са дяволски добри. По-различни от нас ли са колосите, които моделират живота ни? Разбира се, че са по-различни. Поне от вас. И това е така, защото вие все още не крачите по пътя на истински успяващите – на онези, които следват заветите на един обикновен бюрократ от Флоренция, живял на тази земя още преди петстотин години.
Докато сме тук, на Земята, ние имаме право на някакъв избор – или правим нещата по посредствен начин, или… по начина на Макиавели.

от Дянко / дата: 29 юли 2008

Искам да предупредя хора, които търсят книга свързана с философията на Макиавели в чистия и автентичен вид, че ще бъдат много разочаровани ако се спрат на тази книга.Тя трябва да е по-скоро в раздел \"Шеги\".Книгата дава и много примери, които са непонятни за българската аудитория(известни бизнесмени в Америка).Стилът и е изключително детски, какъвто не прилича на книга пряко свързана с \"това как би постъпил един философ\".

Бих препоръчал книгата, ако сте човек, който се чуди как да забогатее по долен и жесток начин, тъй като това е всъщност темата на автора.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Целта оправдава подлостта” - не ви ли харесва това, толкова по-зле за вас. По-добре станете дизайнер или социален работник, светът има нужда и от такива като вас.  Ако сериозно сте решили да следвате пътя, който води до изгодни борсови сделки, тогава си задайте въпроса “ Как би постъпил Макиавели?”
Ето как  -  би играл, за да спечели, би бил непредвидим.  Това поведение би му донесло предимство. Би се влюбил в съдбата си. Учителят Макиавели би превърнал в добродетел гаднярщината, би уволнил дори и майка си, ако се налага. Великите хора не се раждат такива, те са с обикновен човешки облик, а впоследствие стават ужасни, но печеливши.

Мария Григорова , Хеликон – Пловдив, Център