Сун Дзъ и изкуството на войната в бизнеса

Автор: Марк Макнийли

Коментари: 5

Издател Фокус
Брой страници 328
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 430 грама
Размери 21x14
ISBN 9789547830059
Баркод 9789547830059
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Преди повече от две хилядолетия забележителният китайски генерал Сун Дзъ написва класическия трактат върху военната стратегия „Изкуството на войната". От заложените там концепции Марк Макнийли извежда шест стратегическите принципи за света на бизнеса.
Тук имате две книги в една: анализ на идеите на Сун Дзъ, синтезирани в шесте принципа, и текста на трактата „Изкуството на войната".
Авторът ни учи как:
* да завладеем пазарен дял без да предизвикаме отмъстителна реакция у конкуренцията;
* да се прицелим в слабите точки на конкурентите си;
* максимално да се възползваме от пазарната информация;
* да овладеем силата на бързината и предварителната подготовката;
* да използваме стратегии за манипулиране на конкуренцията;
* да бъдем ефективни лидери.
Освен философия и начин за постигане на убедителна победа, принципите на Сун Дзъ са безпогрешен показател за прогнозиране на успеха или провала на даден бизнес или стратегия. Днес технологиите бързо променят игралното бизнес поле, но основните принципи и стратегии остават вечни.

от Стиляна / дата: 04 дек 2010

Този Митко ми изглежда начетен човек. Интересно с какво се занимава.

от Мариана / дата: 04 дек 2010

Според НСУ (Национален статистически институт) много голяма част от фирмите, създадени след 2000 година, са или фарили, или закрити. Това помагало, чието първо издание излезе преди около 6-7 години, очевидно не им е помогнало. Защо ли го издават сега? И изобщо подобни книги имат ли някакъв смисъл? Явно - не. Изглекожда от "Фокус-Локус и компания" ни прилагат някакъв фокус, на който се хващат балъците.
А колкото до "Митко", той или е пи-ар на издетелството, или някакъв отчаян тип, който няма с какво друго да се занимава.

от Николай / дата: 26 ное 2010

Великият Сун Дзъ е едно, а псевдонаръчници, които спекулират с името му - съвсем друго. Този "Митко" звучи все едно е рекламен агент на издателството ;)
А пред истинския Сун Дзъ - поклон!

от Стоян / дата: 24 ное 2010

Интересно на кого са помогнали подобни книги? Тук само личи бизнес похвата на издателството да прибере парите на наивниците.

от Митко / дата: 24 ное 2010

След като във всички авторитетни военни академии и колежи в света се изучава прочутият трактат на Сун Дзъ \\\"Изкуството на войната\\\", време беше и бизнесът да се обърне съм мъдростта на брилянтния военен теоретик от древен Китай. Защото бизнесът не се различава много от войната, още повече - в условия на криза. Марк Макнийли умело се е възползвал от възможността да чете между редовете на трактата и с книгата си прави неоценима услуга на бизнес мениджърите. Сами ще се уверите колко много и близки до ума ви бизнес похвати са систематизирани тук и ще се учудите как сами не сте стигнали до подобни изводи. Но точно затова са и подобни книти - за да ни помогнат в необходимата ситуация...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]