Д-р Канудзо Ниши: "Суровата храна имунизира срещу микробите. От нея болните оздравяват, децата растат жизнени и умни."
Д-р К. Джефри: "Дневното ни меню трябва да се състои от сурова храна с общо тегло 1,5 кг. И никакви банани!"
Д-р Бирхер Бенер: "Ако суровата храна бива приготвяна и подправяна грижливо, тя може да бъде синоним на гастрономическо съвършенство."
И още 82 рецепти за привържениците на "твърдото" суровоядство, както и 299 по-либерални предложения за салати, сосове, ястия, специалитети с извара и плодове, напитки за тези, които искат да опитат.
Уважаеми читатели,
нашата цел е да обясним кое е полезно и кое - безсмислено и дори вредно за здравето при някои болести. Можете де опитате курс суровоядство, следвайки препоръките на тази книга или просто да забравите, че тя съществува. Правото на избор е само ваше. Надяваме се, че този избор ще бъде разумен.
Ключови думи: Щастие за тялото
„Братя мои, не осквернявайте своето тяло с греховна храна. Имаме жито, ябълки, грозде. Имаме ухаещи треви и зеленчуци, които не могат да се приготвят на огън… Земята щедро ни дарява своите съкровища – чиста храна, и ни кани на пиршество, което не е получено с кръвопролитие. Само зверовете утоляват своя глад с плът…” Питагор
Суровоядството е начин на живот. Основният акцент в това начинание пада върху суровата растителна храна. Това ще рече, че храната не се обработва термично, нито се вари, пържи или пече. Така тя запазва всички ценни ензими, ферменти, витамини и минерали. При термичната обработка всички те се губят, умират, а някои вещества в храната дори се превръщат в отрова.
В суровоядството не се допускат никакви животински продукти от типа на месо, яйца и млечни продукти, както и хранителни добавки от животински произход (желатин, казеин, албумин и т.н.).
В книгата”Суровоядство” ще откриете чудесни рецепти, лесно приложими в ежедневието, както и най-разнообразни методи и идеи за преминаване към режим на суровоядство.
Да се храним природосъобразно! Майката земя се е погрижила за това!
Стела Александрова, Хеликон Русе