Тренировката в бойните изкуства

Автор: Стоян Цветкашки
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Оренда
Брой страници 200
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 163 грама
Размери 21x14
ISBN
Баркод
Категории Бойни изкуства, Спорт, Хоби и свободно време, Книги

“Настоящата книга разглежда не само противоречивите схващания за мястото на физическата подготовка в бойните изкуства, но дава и един широк, общ поглед върху тях - медико-биологична характеристика, тренировъчни програми, схеми за подготовка и възстановяване. Сам провел в дългогодишната си практика множество експерименти, Стоян Цветкашки, увлекателно и достъпно за читателите, споделя резултатите от тях, прави изводи и дава полезни съвети, които имат единствена цел - да бъдат обучени по-компетентни инструктори и по-грамотни състезатели. От тази гледна точка книгата е безспорен принос в практиката и полезно четиво за всеки любител на бойните спортове.”
Доц. д-р Николай Бояджиев, спортен физиолог

Древните прабългари вярвали, че притежават най-силната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги натоварил. Бойното умение на прабългарите „Да" също било дарено от Тангра в неразривна връзка с магическата сила „оренда".
Да Дао днес е наследник на прабългарските бойни традиции. Стилът си поставя за цел да възроди българския боен дух и да възвърне самочувствието на българите като едни от най-добрите бойци в света.
Духовната сила на прабългарите, вьпреки че на пръв поглед изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно помощна, по-реална и прагматична, присъствайки осезаемо в живота и бойната практика на воините и оказвайки влияние па техниките и цялостното воинско умение. Тази сила и знанието за нея стигат до нас - съвременните българи, предавайки се от поколение на поколение.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]