Болести на дебелото черво

Автор: Никола М.Николов

Коментари: 0

Издател Знание
Брой страници 264
Година на издаване 1999
Корици меки
Език български
Тегло 280 грама
Размери 20x13
ISBN 9546211516
Баркод 9546211516
Категории Видове медицина, Хуманна медицина, Медицина, Книги

През последните едно-две десетилетия колопроктологията се разви невероятно бързо на фона на изтичащото хилядолетие. От малки раздели в ръководствата за студенти и лекари, днес разполагаме с отделни солидни ръководства и монография на различни езици. Този „бум""в натрупването на нови знания се дължи най-вече на фибросигмоидо- и фиброколоноскопията, рентгеновото изследване по метода на „двойния контраст"", електрофизиологичните и хистоморфолигичните методи на изследване. Не по-малко значение има нарастване честотата и социалната значимост на рака на дебелото черво, хроничните възпалителни заболявания на червата и някои инфекциозни заболявания.
Клиничната практика обаче сериозно изостава от посоченото развитие. Сега, както и в началото на столетието, откриването на рака в повечето сегменти на дебелото черво „закъснява"" с шест и повече месеци от възникването му, а преживяемостта на оперираните след пет години е ужасяващо ниска.
В настоящата монография е направен опит да се изло¬жат системно утвърдените и новите, но съществени постижения в етиопатогенезата, морфологията, клинико-инструменталните методи на изследване и лечението (включително и хирургическото) на основните заболявания на дебелото и правото черво. Споделен е многогодишният опит в тази област на големия авторски колектив.
Предназначена е за гастроентеролози, интернисти, хирурзи, поликлинични и участъкови лекари и студенти, с надежда да повиши техните специални знания в тази област. Така бихме преодолели изоставането в клиничната практика.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]