Напикаването: Неудобство или заболяване

Автор: Славчо Кънев

Коментари: 0

Брой страници 80
Година на издаване 2000
Корици меки
Език български
Тегло 112 грама
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Медицина. Още..., Медицина, Книги

Доцент д-р Славчо Кънчев е роден през 1955 г. в гр. София. От 1978 г. работи в Клиника по спешна урология при НИСМ „Н. И. Пирогов". Има придобита специалност по урология от 1988 г. През 1990 г. защитава дисертационен труд на тема „Уродинамични изследвания в норма и патология". Последователно преминава етапите от ординатор, научен сътрудник III-а до I-ва степен. През 1999 г. е избран за ст.н.с. II-ра степен (доцент) по урология.
Автор е на над 90 научни труда посветени на разстройствата в уринирането
и други аспекти в урологията. Един от авторите на монографията „Уро-
динамика". Член на научното дружество по урология. Незадържането на урината представлява изтичане извън нормалните уринирания и се наблюдава както през нощта, така и през деня. Независимо от големите успехи на съвременната медицинска наука и фармация, незадържането на урина представлява голям медико-социален и хигиенен проблем.
Напикаването е по-скоро неудобно отколкото опасно, за съжаление тази тема продължава и понастоящем да бъде табу за по-голяма част от населението, защото все още напикаващите се хора са възприемани като нечистоплътни и поразени от неизлечима болест, на които не може да им се помогне. Не е трудно да си представим как тези хора, било то деца или възрастни, страдат и се срамуват, скривайки своето страдание от
близки и приятели и какво изпитват родителите на децата страдащи от нощно напикаване. За съжаление у нас почти липсва литература, посветена на този проблем, която да насочва страдащите от това заболяване и техните родители, към правилния избор на лечение и профилактика, без да са притеснени от този проблем.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg