Без кръв

Автор: Алесандро Барико
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Унискорп
Брой страници 86
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 114 грама
Размери 20x13
ISBN 9789543300907
Баркод 9789543300907
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Новият безспорен литературен шедьовър на световноизвестния италиански писател все пак не минава без кръв. Започва с истинска кървава вендета. Отмъщението след години е най-невероятното безкръвно възмездие.
Око за око, зъб за зъб. Нейде някаква война отдавна е свършила, когато четирима мъже връхлитат във фермата на най-омразния си враг.
Оцелява само дъщеричката. Един от убийците я намира в изключителна поза на съвършенство и покой, но не я издава. Дарява й живота.
Но какъв живот?
След години красива възрастна дама застава пред продавач на лотарийни билети и го кани на кафе. Мъжът разбира, че е настъпил неговият час. Жертва и спасител заедно се връщат към миналото на смърт и разплата. Всеки се пита: „Какво ни остава?” Има ли край отмъщението или е просто омагьосан кръг, от който спасение няма.
Без кръв е завладяващ до последната страница. Брилянтно произведение – ново доказателство за необикновения талант на голям писател.
Кориере дела сера

С Без кръв Алесандро Барико ни омагьосва. За сетен път. По нов начин. Книгите
му са бурни като морето.
Вийнер Цайтунг

Суров, изящен трилър, от който душата наистина изтръпва.
Книжные новинки, Санкт-Петербург.

Великолепно! Трогателен разказ за женското и мъжкото разбиране за войната, живота и любовта. Прочетете „Без кръв“! Възможно е пък мъжете да понаучат нещичко за нас, жените.
Читателка

Алесандро Барико е удивителен човек… не, удивителен писател. Творец от други светове.
Обожавам произведенията на Алесандро Барико. Случайно ми попадна романът му „Коприна“. След тази книга по друг начин възприемам света, забелязвам дребните, важни детайли. Сетя ли се за неговата история за Япония, започвам да се усмихвам и по-различно да гледам на нещата.
Читателка

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

от ГП / дата: 03 юли 2014

Невероятна книга. Запали ме и за други на автора. Много добър автор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

 Поетичност и философия се сливат и в романа на Алисандро Барико „Без кръв“.
Книгата поглъща вниманието на читателя до последната страница,до последната дума,до последния поглед и жест.Невероятният ритъм обсебва и не допуска нарушаване.А въпросите се трупат и намират най-неочакваните отговори.Що се отнася до думата „отмъщение“-тя придобива абсолютно ново измерение,нов смисъл и нова форма.И какво точно е отмъщение.Може ли любовта да бъде или да породи отмъщение,или самото то се превръща в опрощение,защото ,в крайна сметка,се осъществява връщането към себе си.Присъствието на другия те прави отново цял и завършен.
За пореден път смайва способността на автора в няколко изречения да разкаже цял един пълнокръвен живот.Отново е подчертана значимостта на детайла.Отново срещаме и героите му-неповторими и особени,които ни стават близки и е трудно да им откажем съпричастност.
Прочетете тази книга,насладете се на един уникален разказвачески талант,чиято дарба поднася думите като музика.

Кристина Калайджиева - Хеликон, Благоевград

АЛЕСАНДРО БАРИКО е роден през 1958 година в Торино. Завършва философия и музикознание. На пресконференции си признава, че и сега продължава да свири на пиано: „Покривам се някъде и свиря. Доставя ми удоволствие.” Според критиците Барико е навлязъл в литературата от света на музиката. Той превръща литературните си произведения в музикални: ноти – в думи, партитури – в текст, сонати – в монолози, увертюри – в алегории, а симфонии – в романи. Безспорно доказателство е романът „Коприна”, който самият автор нарича бяла музика.Първоначално Барико работи в различни издателства, пише реклами, занимава се с музикална критика. Сътрудничи на в. „La Stampa”, телевизионен водещ е на интелектуалното шоу „Pickwick” и шоуто „Amore e un dardo” за музика, литература и кино. По произведението му „Новеченто” са направени театрална постановка (режисьор Габриеле Васис) и филм („Легендата за пианиста”, режисьор Джузепе Тораторе), даван и в България. По-късно започва нов амбициозен проект „Части от света”: музикални парчета, литературни откъси, лирични четения за театрална сцена: това е спектакълът „Тотем”. През ноември 2002 г. реализира City Reading Project в римския „Театро Вале” – спектакъл по ключови откъси от романа му „City”, който през март 2003 г. е издаден на диск, с участието и музиката на френската група AIR. По романа му „Коприна” е създаден американски филм, излъчен и от българска телевизия.
През 1994 г. заедно с група приятели основава школа за техниката на писане „Училище Холден”, в което подготвя млади хора за работа в киното, театъра, журналистиката и литературата .
Барико е автор на романи, превеждани по цял свят и спечелили редица престижни литературни награди. С тях италианският писател е известен като бестселър автор и творец с необичаен начин за пресъздаване на идеи и образи. Някои читатели дори биха възприели книгите му като написани от различни автори, ако не е характерният за Барико особен строеж на фразата.
На българските читатели Алесандро Барико е познат с романите: „Океан море”, „Копирина”, „City”, „Без кръв”, „Тази история”.