Всичко, което трябва да знаете за Пъблик Рилейшънс

Автор: Антъни Дейвис

Коментари: 0

Издател Рой-Комюникейшън
Брой страници 296
Година на издаване 2007
Корици твърди
Език български
Тегло 481 грама
Размери 0x0
ISBN 9789549335064
Баркод 9789549335064
Категории Маркетинг, реклама и PR, Икономика, Книги

Знаете ли какво точно е пъблик рилейшънс? Или представата ви за ПР е формирана най-вече от медиите чрез безкрайния поток от понятия като ПР трикове и ПР дейности, които всъщност загатват за някаква измама? Каквото и да си мислим за ПР, той става все по-важна част от съвременния мениджмънт и от живота като цяло.
И така, какво е пъблик рилейшънс?
Това изключително четиво ви дава отговорите на повече от 500 въпроса, които ще изяснят същността на пъблик рилейшънс по разбираем за всеки начин. Уважаваният ПР практик Антъни Дейвис разяснява пъблик рилейшънс и възможностите му, оборвайки погрешната интерпретация, преувеличението и объркването, които споменаването на ПР нерядко създава.
Пълна с реални примери и обяснения, както и с анекдоти, тази, обобщаваща ПР практиката, книга дава отговор на въпросите, които винаги сме си задавали:
Голяма част от ПР са просто скъпи вечери и коктейли, нали?
И все пак журналистите са тези, които определят новините?
Може ли компетентният мениджър сам да се справи с ПР?
Как лобирането може да ни помогне, ако не сме политици?
Средствата на публичността имат ли някаква стойност?

Ако искате да разберете дали ПР може да е от полза за организацията ви, ако ви предстои за първи път да управлявате ПР кампания, ако трябва да преосмисляте стойността на настоящите си ПР усилия или пък планирате да промените целта и посока му, "Всичко, което трябва да знаете за ПР" е безценно ръководство, което ще ви помогне по-ясно да видите проблемите и процесите. Ако пък сте студент по пъблик рилейшънс, книгата ще отговори на въпросите, на които учебниците не могат.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

В книгата си “Всичко, което трябва да знаете за Пъблик Рилейшънс” авторът й Антъни Дейвис хвърля светлина върху повече от 500 често задавни въпроси, свързани със същността на дейността и професията “пъблик рилейшънс” или както е известна у нас “връзки с обществеността”.

Дейвис разглежда истините и заблудите, формирани в представата на обществото като цяло, относно действителните функции на ПР отделите и техните специалисти, тяхната дейност, методите и средствата за комуникация с настоящите, потенциалните и желаните за дадена компания организация (назависимо дали тя е частна или не) публики. ПР е възможност за осъществяване на успешен диалог между тях. По тази причина към него проявяват интерес както големите компании и организации, които желаят да затвърдят вече постигнатото и разширяване на дейността си, така и пионерите, които желаят да създадат свой бизнес, който да развиват, както тези които желаят да станат известни, така и онези, които вече са, но искат да защитят своята теза и кауза, обществото да е правилно информирано за тях, хора на изкуството и др.

Езикът в книгата е изключително достъпен, изчистен от сложна и често излишна терминология. Това прави съветите и текста пълноценно усвоими и от обикновения читател, проявил интерес към дейността на специалистите по пъблик рилейшънс.

Зорница Замфирова, Хеликон Благоевград

Антъни Дейвис е писател, консултант и лектор по маркентингови и бизнес комуникации. Преподава ПР и води обучения по ПР и маркетинг. Създава и управлява успешни ПР програми в частния и неправителствения сектор и е консултант на много организации от малкия и средния бизнес. Като уважаван практик Антъни Дейвис редовно пише за бизнес медиите и води лекции, участва в дискусии и семинари, организирани от търговски асоциации и бизнес групи, лектор е в няколко университета и е член на оценителния екип на различни професионални сертификационни програми.