Ключът на Страшния съд

Автор: Джеймс Ролинс
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Бард
Брой страници 464
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 346 грама
Размери 20x12
ISBN 9789546550422
Баркод 9789546550422
Категории Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Сигма Форс е по следите на вековна тайна, зашифрована в пророчества за Страшния съд.

Прочут генетик от Принстън умира в лабораторията си. В Рим археолог от Ватикана е открит мъртъв в базиликата „Св. Петър”. В Африка синът на американски сенатор е убит в лагер на Червения кръст в Гана. Тези три убийства на три континента имат ужасяваща обща черта помежду си – и трите жертви са белязани с друидски езически кръст, дамгосан в плътта им.
Необичайните убийства запращат командир Грей Пиърс и Сигма Форс на лов за могъща група индустриалци, които държат в ръцете си световното производство на храни. С помощта на две жени от миналото си, Грей бяга от убийци, екипирани с последните постижения на техниката, като в същото време събира разпръснатите късчета информация. Но за спасяването на света трябва да се плати висока цена – Пиърс трябва да жертва една от жените. Но дори и това може да се окаже недостатъчно, защото, както скоро става ясно, единственият истински път към спасението е в ключа на Страшния съд.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Необичайни убийства запращат командир Грей Пиърс и Сигма Форс на лов за могъща група индустриалци, които държат в ръцете си световното производство на храни. С помощта на две жени от миналото си, Грей бяга от убийци, екипирани с последните постижения на техниката, като в същото време събира разпръснатите късчета информация. Но за спасяването на света трябва да се плати висока цена – Пиърс трябва да жертва една от жените. Но дори и това може да се окаже недостатъчно, защото, както скоро става ясно, единственият истински път към спасението е в ключа на Страшния съд.

Лилия Иванова - Хеликон, Кюстендил

 Три ужасяващи убийства на три континента се оказват свързани помежду си - жертвите са белязани с друидски кръст. Напрегнатото повествование ни отвежда на различни места по света в търсене на причината за смъртта на прочут генетик от Принстън, археолог от Ватикана и сина на американски сенатор, убит в лагер на Червения кръст в Гана.
Командир  от Сигма Форс се опитва да сглоби частиците, свързващи трите убийства, и в разследването си стига до могъща група индустриалци, които се занимават с разпространението на генно модифицирани хранителни култури. Нещата тук са излезли извън контрол и единственото спасение за човечеството е древна тайна, наречена ключът на Страшния съд.

Елена Площакова, Хеликон - Пловдив

През 11 в. крал Уилям (Вилхелм Завоевателя) поръчал да се направи изчерпателно проучване на кралството си . Резултатите били записани в книга,озаглавена  Книга на сметките. Името (Domesday book) идва от староанглийската дума dom (счетоводство,преброяване), от която произлиза съвременната дума  doom (съдба,орис, Страшен съд).Предполага се,че това мащабно проучване е било поръчано с цел уточняване на данъците,които да се събират от населението.Около тази книга има много загадки – например защо е поръчана толкова бързо и защо някои населени места са отбелязани с една латинска дума опустошен.
 Отговор на тези загадки се опитва да даде Джеймс Ролинс в новата си книга – Ключът на Страшния съд, в характерния за него стил , в който съчетава истински научни факти преплетени с много екшън. Героите са ни добре познатите командир Грей Пиърс, директор  Пейнтър Кроу, Монк Кокалис… или накратко Сигма Форс. Дали ще успеят да открият кой стои зад зловещите убиства , разпрострели се на три континета и белязани с една обща черта помежду си – друидски езически кръст , дамгосан в плътта на жертвите? Дали в това шеметно препускане са направили всичко необходимо за спасяването на света?...Може би пътят към спасението се крие в ключа на Страшния съд …
 Както винаги Ролинс като един истински Крал на историческия трилър ни предоставя една истинска приключенска наслада.

Антонина Ганева - Хеликон Стара Загора