Игра на стъклени перли

Автор: Херман Хесе

Коментари: 6

Издател Verlag L&B
Брой страници 624
Година на издаване 1999
Корици меки
Език български
Тегло 393 грама
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 6.80 лв.

В този роман на големия немски писател Херман Хесе/1877-1962/,една от най-знаменитите творби на века,който изпращаме,се съдържа неговата драма,отсенена от мъдростта на предхождащото го столетие и от орановите вибрации на настъпващото.

от Endimios / дата: 29 авг 2016

Вероятно текстът е преписан от описанието на самия издател.

от Роси / дата: 21 дек 2010

Тва са орангутановите вибрации на неграмотните книгопродавци.

от муза / дата: 21 авг 2010

Подкрепям мнението на "Перо".

от муза / дата: 21 авг 2010

Съгласна съм с мнението на "Перо", доста е нелепо да се коментира Хесе по този комичен неграмотен език. Нивото на тази литература вдига "летвата" високо и е срамно за авторите на сайта.

от Перо / дата: 10 мар 2010

Българският език има правила и е редно те да бъдат спазвани поне в един сайт за книги.
Наклонени скоби има в английския език, в българския този символ се употребява за други цели, след запетая трябва да има шпация, думата "отсенена" вероятно би трябвало да бъде "осенена", но дори да е така, мястото и не е тук.
А книгата на Х. Хесе няма нищо общо с "орановите" (вероятно - урановите) вибрации.
Срамота!!

от Перо / дата: 10 мар 2010

Какво значи "оранови вибрации" в един литературен сайт?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

 Романът „Игра на стъклени перли“ продължава да е сред най-загадъчните текстове на западната литература. Интерпретациите върху книгата обикновено се спират на отношението между Изтока и Запада.
           Като симфонично встъпление се въвежда историята за възникване на провинцията Касталия, където владеят най-строги методи на обучение. Младите мъже - тук жени не се допускат - биват издирвани из цялата страна още в ранна възраст и преминават през цяла система от елитни училища. Върховна и обединяваща дейност в Касталия е съхранената от традицията интелектуална "игра на стъклени перли", която си служи с високо развит таен език. Играта включва в себе си редица науки и изкуства, а също древната източна философия. Романът на Херман Хесе  представлява въведение в хуманистичната култура и в същото време е предупреждение за пагубните
увлечения на интелектуализма.
       Това е книга за сложния, противоречив, но необходим живот на духа, на майсторството на изразяването и себепознанието.

Кристина Казакова, Хеликон - Пловдив

Херман Хесе е роден на 2 юли 1877 г. в град Калв, Швабия, в семейство на християнски мисионери, работили дълго време в Индия. От 1873 г. те живеят в Калв, където работят в издателска къща под ръководството на Херман Гундерт, дядо на Херман Хесе по майчина линия. През 1881 г. семейството на Хесе се премества в Базел, Швейцария, където прекарва пет години, преди да се завърне в Калв.

След като завършва Латинското училище в Гьотинген, през 1891 г. Хесе постъпва в Евангелистката теологична семинария в Маулброн.

На следващата година бяга оттам и е открит в полето ден по-късно. След като през май 1892 г. прави опит за самоубийство, Хесе преминава през няколко лечебни заведения и образователни институции и влиза в тежък конфликт с родителите си. През 1893 г. успява да положи изпит, с който завършва образованието си.

Хесе започва да чиракува в книжарница в Еслинген на Некар, но след три дни напуска. След това, в началото на лятото на 1894 г., започва продължило 14 месеца чиракуване във фабрика за часовници в Калв. През октомври 1895 г. отново се мести и става чирак в книжарница, този път в Тюбинген.