Малки богове

Автор: Тери Пратчет

Коментари: 2

Издател Вузев
Брой страници 384
Година на издаване 2001
Корици меки
Език български
Тегло 198 грама
Размери 0x0
ISBN 9544220682
Баркод 9544220682
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

"Някъде в тропическата джунгла на подсъзнанието му изникна пеперудата на съмнението и се опита да размаха крилца, без изобщо да подозира какво твърди теорията на хаоса за подобни явления..."

Брута е Избрания. Към него се обръща Бог, макар и временно във формата на костенурка.
Брута е простовато момче, но иска да събори една огромна и корумпирана църква, да предотврати ужасна свещена война, иска мир, справедливост и братска обич. Иска Инквизицията да спре да го измъчва сега, моля ви...
Но най-вече това, което наистина иска, повече от всичко останало, е неговия Бог да Си Избере Някой Друг...

Ключови думи: Светът на Тери Пратчет, Време за любима книга

от Пипи / дата: 09 юни 2015

Уникален и оригинален както винаги. Много ми хареса. Кара те да се усмихваш, когато четеш различните гледни точки на всички герои:-)

от Локо Пловдив / дата: 21 юни 2011

Много ми харесва тази книга.Страхотна е.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Брута е поклонник в храма на великия бог Ом. Той е простоват младеж с огромно сърце. Това, което го прави по-различен от останалите е, че има способността да помни ВСИЧКО, както и фактът, че един ден бог Ом му се явява в образа на едноока костенурка и го избира за свой Пророк. Странната дарба на Брута го отвежда в далечни страни, където високопоставени и много по-умни хора от него го използват, за да постигнат користните си цели. Всъщност бог Ом също се възползва от младежа, но поради една друга много, много тайна причина. Двамата – Брута и костенурката – преминават през безброй приключения, за да достигнат до познанието и разбирането за себе си.
Както винаги през призмата на смеха Тери Пратчет поставя фундаментални проблеми и ни показва нас самите в странно изкривено огледало. „Малки богове” поставя доста наболелия и актуален въпрос за вярата и нейната безгранична сила.

Николина Бочева - Хеликон,София - Витоша

Роден в Беконсфилд. През 1959 година постъпва във висшото техническо училище в Уайкомб. Първия си разказ \"The Hades Business\" публикува в училищното списание през 1961 год., а през 1963 год. същия разказ се появява в професионално издание. През 1965 год. напуска училището и се заема с журналистика. През 1971 год. публикува първия си роман \"Килимените хора\" (\"The Carpet People\"). Истинският успех идва при Пратчет през 1983 год. след публикацията на блестящия хумористично-фантастичен роман \"Цветът на магията\" (\"The Colour of Magic\"), с който започва грандиозния цикъл \"Discworld\".

Според статистиката, през 90-те години Пратчет е най-четения във Великобритания автор, неговите книги са най-продаваните в сравнение с който и да е от живите писатели. Според някои оценки, неговите книги са около 1% от всички книги, продадени във Великобритания.