Една млада жена е погълната от съзнанието на Мрежата. Изгубва своята идентичност, но се превръща в могъщ аватар, който търси частици от личности и ги възстановява чрез себе си.

Изгубването на Мариана се случва по време на стоминутния експеримент в една лаборатория и пред очите на присъстващите колеги. Емо, който я познава едва от последния час, импулсивно предлага да влезе след нея и да я потърси. Любовта, която е нелогична, импулсивна и инатчийска, не се поддава на амбициите за безусловен контрол върху човешкото съзнание, които все по-очовечаващата се Мрежа храни.

Седем години... като счупване на огледало... като събиране на огледалото, но този път Кай трябва да изтръгне Герда от ледените владения на Снежната кралица...

Разказът следва лабиринтите на психоанализата. Текстът представя мултиполярното човешко съзнание не като проблем, а като специфична характеристика на творците на световната комуникационна мрежа.

от Елена Петкова / дата: 17 авг 2014

Една съвременна приказка? Чудесно! Прилича на "Матрицата", но хубавото е, че търси човешкото в наситената с байтове съвременност.Компютрите ще заприличат все повече на хората, но любовта засега ни прави уникални. Той търси нея, тя търси другите - една смесица от алтруизъм и романтика. Харесва ми!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg